Bojan: ”Två förlorade poäng för Liverpool”

Publicerad 2016-08-27

Liverpool fick oavgjort mot Tottenham

Liverpool var i 1–0–ledning och på väg mot seger.

Då klev Danny Rose fram och räddade en poäng för Tottenham.

– En poäng vunnen för Tottenham och två förlorade för Liverpool, konstaterade Viasats expert Bojan Djordjic efter matchen.

Liverpool inledde säsongen med en 4–3–seger borta mot Arsenal. När de i dagens möte med Tottenham återigen hade begett sig till London fick de istället nöja sig med en poäng.

Det var en första halvlek där Liverpool, via framförallt Roberto Firmino och Philippe Coutinho, radade upp högkvalificerade chanser men Michel Vorm motade bort försök efter försök. Strax innan halvtid fick dock Vorm kapitulera.

”Klumpigt försvarsspel”

Roberto Firmino rundade nämligen Erik Lamela ute på vänsterkanten. När argentinaren sedan skulle återerövra boll gick det inte bättre än att han hakade i Firmino och orsakade en straff. Väl från straffpunkten gjorde James Milner inget misstag, utan kunde säkert ge Liverpool ledningen med 1–0.

– Det är klart att det är straff och det är fullständigt onödigt och klumpigt försvarsspel av Lamela, sa experten Erik Niva, under halvtidspausen, i Viasats Premier League–studio.

Drygt tio minuter in på den andra halvleken såg Sadio Mané ut att göra 2–0 – men Adam Lallana, som assisterat Mané, vinkades av för offside. Istället var det Tottenham som kom att göra matchens andra och avslutande mål.

”Spelmässigt har det alls varit bra”

Efter att ha skapat alltfler chanser, där såväl Christian Eriksen som Toby Alderweireld haft bra kvitteringslägen, så kom 1–1 i den 72:a minuten. Det sedan ett inlägg styrts vidare mot Danny Rose, som dämpade ner bollen och drog in den bakom en utrusande Simon Mignolet i Liverpool–målet.

– En poäng vunnen för Tottenham och två förlorade för Liverpool, sa experten Bojan Djordjic.

Liverpool har därmed tagit fyra poäng efter tre omgångar medan Tottenham fortsatt är obesegrat i årets Premier League, med fem pinnar efter tre matcher.

– Poängmässigt är det väl okej så här långt in på säsongen och det får man väl säga är ett bra utfall för spelmässigt har det inte alls varit särskilt bra, sa Erik Niva om Tottenhams säsongsstart.