Östersund vaknade sent i vinsten mot Åtvidaberg

Uppdaterad 2018-03-08 | Publicerad 2018-02-26

Supporterföljet minskade rejält för ÖFK.

Östersund hade lagt ribban högt efter vinsten mot Arsenal. I kvällens cupmatch mot Åtvidaberg var den mest i vägen.

Men efter alla ramträffar fick jämtarna till slut in två bollar.

– Det var svårt att koppla bort att vi spelade en svår bortamatch för några dagar sedan, säger målskytten Saman Ghoddos till ÖP.

I segermatchen mot Arsenal i London stöttades Östersund av omkring 5 000 tillresta supportrar. I kvällens Svenska cupen-match mot division 1-laget Åtvidaberg räknade vi till fem ÖFK-fans på Kopparvallens ena kortsida.

Östersund hade visserligen bytt ut sju av spelarna som spelade från start i London, men såg ändå oinspirerat ut i början av matchen.

Efter en halvtimme blixtrade dock yttern Frank Ahrin till när han vände upp utanför straffområdet och skruvade bollen i ribban.

Strax före paus fick Östersund en straff som Ken Sema tog hand om. Östersundsstjärnan sköt dock i stolpen och på returen missade Ghoddos öppet mål.

– Så klart är det tråkigt, men den kom så snabbt emot mig att jag hann inte tänka. Annars hade jag tagit en till touch. Jag gör en dålig miss, säger Ghoddos till Östersunds-Posten.

Leder gruppen

I början av andra halvlek stod 19-årige Frank Ahrin återigen för en fin prestation när han ännu en gång sköt bollen i ribban bakom John Håkansson i Åtvidabergs-målet.

Och precis som i första halvlek skulle Ghoddos få en gyllene möjlighet att göra mål några minuter efter Ahrins ribbträff.

Den här gången missade han inte. Ghoddos fick bollen av nyförvärvet Dino Islamovic och lyckades från straffområdeslinjen överlista Håkansson.

– Jag har bollen på kanten och hittar Dino bra i mitten och han kan inte skjuta. Så han lägger upp den till mig och jag skjuter på en touch den går in vid första stolpen, säger Ghoddos till ÖP.

I den 88:e minuten punkterade Jamie Hopcutt matchen efter ett fint inspel från Saman Ghoddos på högerkanten. Östersund vann med 2–0 och leder grupp E i Svenska cupen på maximala sex poäng, två poäng före tvåan Kalmar.

– Det var en svår match. Det var svårt att koppla bort att vi spelade en svår bortamatch för några dagar sedan och har kommit hit för att spela en ny svår bortamatch. Det var svårt att komma in i tempo i början, men sen kom vi in i det och skapade många bra chanser. Vi missade mycket i början men sen får vi mål och visar bra karaktär, säger Ghoddos.