Fyra byten i första halvleken mellan United och Liverpool

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det skulle bli stjärnornas krig – i stället blev det stjärnornas fall.

I den första halvleken tvingades Manchester United göra alla sina tre byten på grund av skador. Jesse Lingard blev både in- och utbytt.

Även Liverpool tvingades göra en förändring i laget innan pausen.

De heta målchanserna uteblev i stormötet mellan Manchester United och Liverpool.

De skadade och utbytta spelarna var desto fler.

Efter bara 20 minuter tvingades Manchester United spanjor Ander Herrera kasta in handduken. Mittfältaren ersattes av brassen Andreas Pereira.

”Promenerar på en slak lina”

Redan innan Herrera gick sönder hade hans kollegor Juan Mata och Marcus Rashford grinat illa på grund av skadekänningar. Engelsmannen fick en smäll efter sju minuter, men blev kvar på planen medan Mata byttes ut efter 25 minuter. Rashford fick smärtstillande vid sidan av planen i samband med att Herrera byttes ut.

– Huruvida det är en extrarisk nu, ifall han spelar på gränsen och går sönder i andra halvlek, ifall det påverkar resten av säsongen, är inte jag medicinman nog att bedöma. Men att Solskjaer tvingas spela och promenera på en väldigt slak lina nu är odiskutabelt, säger Sportbladets Erik Niva i Viasat-studion.

Juan Matas ersättare Jesse Lingard – som skadade sig i Champions League-fajten mot PSG förra veckan – hann bara vara inne på planen 18 minuter innan även han linkade ut över sidlinjen. Alexis Sanchez fick ta hans plats.

Foto: Jon Super / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Första gången sedan 2015

Det är första gången ett Premier League-lag tvingas genomföra alla sina tre byten redan i den första halvleken sedan Burnley gjorde det i januari 2015.

– Det är extraordinärt. Manchester United är redan skadedrabbat inför matchen. (Anthony) Martial har fallit ifrån och (Nemanja) Matic lämnade sent återbud. Nu är det riktigt bistert läge med tanke på att de spelare som är på planen nu måste avsluta matchen. De har ingen möjlighet till taktiska förändringar, säger Niva.

Även Liverpool gjorde en lagförändring i första halvleken. Brasseanfallaren Roberto Firmino trampade snett när han slog en passning och byttes ut efter 31 minuter. Han ersattes av Daniel Sturridge.

”Allt som kunde gå fel gjorde det”

Matchen i övrigt bjöd inte på några större ljusglimtar. Toppmötet slutade 0–0, vilket resulterar i att Liverpool åter gick upp i ledning i Premier League (en poäng före Manchester City) medan Manchester United tappade fjärdeplatsen till Arsenal som vann mot Southampton med 2–0.

– Allt som kunde gå fel gick fel i första halvleken. Vi hade fyra skador – vi tvingades ha kvar Marcus Rashford på planen – och såg tidigt att de skulle bli en tuff eftermiddag. Jag kan inte minnas att Liverpool hade en målchans, säger Ole Gunnar Solskjaer till BBC efter matchen.

Hans motståndare, Jürgen Klopp, var besviken att hans lag inte kunde utnyttja Uniteds skadebekymmer.

– Det var en märklig match. En kamp utan några egentliga höjdpunkter – men den var intensiv. På såna här dagar, när United faktiskt kan slås måste man gå för det. Men vi gjorde inte det, säger han.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.