TT

Publicerad 2020-09-21

Johan Mårtensson fick en stor roll på Strandvallen.

Men det var inte till fördel för hans Örebro.

I stället styrde mittfältaren in i Mjällbys enda mål och blev dessutom utvisad efter två varningar i 0–1-förlusten.

Första varningen fick Örebros Johan Mårtensson i 22:a minuten. Andra gången som domaren Kristoffer Karlsson plockade upp det gula kortet var 45 minuter senare, efter att mittfältaren hade kommit in något för sent och hårt i en närkamp med hemmalaget Mjällbys Moses Ogbu.

Som sig bör följde sedan ett rött kort för 31-åringen.

Självmål

Däremellan hann han styra in avslutet från Kadir Hodzic.

Jonathan Tamimis inlägg i 47:e minuten svepte över Örebros straffområde och längst bort stod Hodzic och samlade upp bollen. 26-åringen drog till och fick sedan se bollen gå via Mårtenssons fot och in bakom målvakten Oscar Jansson.

Självmålet och sedan utvisningen gjorde att Örebros uppförsbacke blev brant.

Trots utgångsläget satsade gästerna framåt och ägde det mesta av bollen i kvitteringsjakten.

Men närmare än 18-årige Hussein Alis ribbskott i 72:a minuten och några halvchanser på fasta situationer kom inte Örebro.

– Vi hade tryck även om de var en man mer, det surt att vi inte fick in någon kasse. Vi skapade för lite framåt, säger Örebros Michael Almebäck till Dplay.

– Det är inte kul att förlora men det är inte katastrof. Det finns matcher som vi har spelat betydligt sämre i.

”Känns bra”

I stället var det Mjällby – som efter utvisningen hamnade lågt och mestadels fick fokusera på försvarsspel – ordnade första fullpoängare efter tre raka matcher utan seger.

– Nollan ,vinst, tre poäng. Det var exakt vad vi var ute efter. Det känns bra, säger Mjällbys Carl-Johan Eriksson till Dplay.

– Även när de får utvisningen så kan de ändå forcera men de får inga farliga lägen, och det är bra.

Segern gör att nykomlingen har 28 poäng efter 21 omgångar och ligger på åttonde plats i tabellen.

Örebro – som efter segrarna mot IFK Norrköping och Malmö FF – har två raka matcher utan mål: 0–0 borta mot Östersund, 0–1 borta mot Mjällby.