PSG fick finalrevansch – vidare trots förlust

Uppdaterad 2021-05-05 | Publicerad 2021-04-13

Neymar briljerade och gjorde allt utom mål. Men trots det är PSG klara för semifinal i Champions League.

Efteråt bekräftade klubbens president Nasser Al Khelaifi att brassen också ser ut att bli kvar i klubben med nytt kontrakt.

– Jag tror Neymar kommer att stanna i PSG en lång tid framöver, säger han till Sky Italia.

Dubbelmötet som stod 3–2 till PSG efter första mötet borde ha varit avgjort, punkterat och över efter första 45 i kvartsfinal nummer två.

Men Neymar gjorde allt utom mål. Jättelägen avvärjdes av en utstormande Neuer, högerskott tog i ribban och frilägen placerades i stolpen.

– Det är en helt extraordinär, fenomenal halvlek av Neymar. Att han inte gör mål är helt otroligt, säger Erik Niva i Viaplay.

Vikarien målskytt

I stället small det åt andra hållet. Robert Lewandowski-vikarien, ex-PSG-spelaren, Maxim Choupo-Moting stångade in 0–1 i 40:e minuten och plötsligt var FC Bayern bara ett mål från avancemang.

Andra halvlek var jämnare, mängder av chanser åt båda håll och en riktig rysaravslutning där Bayern så när hittade 2–0-målet. Men 3–3 totalt stod sig och PSG går vidare på fler gjorda bortamål.

– Makalöst bra fotboll och dramatik, säger Glenn Strömberg i Viaplay.

Nu väntar en semifinal mot vinnaren mellan Manchester City och Borussia Dortmund.

Efteråt fick PSG:s president Nasser Al Khelaifi frågor om matchens förgrundsfigur, Neymar. Brassens kontraktsförlängning har varit en het fråga under en lång, lång tid. De senaste veckorna har tendensen pekat allt mer på en förlängning snarare än en flytt och det bekräftar även Al Khelaifi.

– Neymars kontrakt? Jag tror Neymar kommer att stanna här i PSG en lång tid framöver, säger han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se