Rebecka Blomqvist klar för Wolfsburg

Anfallaren lämnar Göteborg: Exalterad!

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det klart att Rebecka Blomqvist, 23, lämnar Göteborg.

Anfallarens nya hemadress blir Wolfsburg, där hon blir lagkamrat med Fridolina Rolfö.

– Jag är glad, stolt och exalterad, säger hon.

Det var på gång för ett år sedan. Men då stannade Rebecka Blomqvist kvar i Sverige för att hjälpa Kopparbergs Göteborg att bärga sitt första SM-guld.

Med uppdraget slutfört flyttar Rebecka Blomqvist nu söderut. I ett pressmeddelande skriver hon att avtalet med tyska Wolfsburg gäller från första december och sträcker sig över 2,5 år. I storklubben ska hon tampas om en offensiv startplats med rena stjärnparaden: Zsanett Jakabfi, Svenja Huth, Alexandra Popp, Fridolina Rolfö, Ewa Pajor och ett par namn till.

Behöver tvåorna i Bundesliga en till anfallare?

Ja, om du aspirerar på att vinna både Bundesliga och Champions League.

Rebecka Blomqvist på guldfesten.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Rebecka Blomqvist på guldfesten.

Kom till klubben 2014

– Vi har följt Rebeckas utveckling länge och är övertygade om att hon är redo för nästa steg i karriären. Det är en målfarlig spelare som kan användas i flera positioner, säger klubbens sportchef Ralf Kellermann i ett pressmeddelande.

Blomqvist vann i fjol damallsvenskans poängliga med sina tretton mål och sex assist. I år har hon konkurrerat med Stina Blackstenius och Pauline Hammarlund men ändå producerat nio mål och fem assist.

Hon lämnar Göteborg efter sex år och tusen minnen.

– Jag var ung när jag kom, bara 17, och har haft fantastiska år i Göteborg. Jag har fått utvecklas i min egen takt. Det var känslosamt att ta avsked till alla i laget, säger hon.

”Hoppas vi kan klicka”

Hur ska du ta plats i stjärngänget i Wolfsburg?

– Jag ska åka ner dit och vara den spelare jag är. Jag hoppas att det räcker långt och att jag får spela så mycket som möjligt.

Har du pratat med Fridolina Rolfö?

– Ja, vi har haft kontakt. Exakt vad vi säger kan stanna mellan oss, men jag har ställt frågor som hon har fått svara på.

Ser Wolfsburg dig som en renodlad forward?

– Det är ett flexibelt lag som varierar sig beroende på motstånd, så jag är inte endast tänkt som nummer nio. Jag ser mig också som en flexibel spelare, så jag hoppas att vi kan klicka.

Foto: TT
Rebecka Blomqvist, till höger, lämnar mästarlaget Göteborg
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.