Brasilien ångar på i VM-kvalet

Publicerad 2020-11-18

Brasilien fortsätter att vinna i det sydamerikanska VM-kvalet. 2–0 borta mot Uruguay var lagets fjärde raka kvalseger.

Efter seger med samma siffror över Peru hakar Argentina på i kvalgruppens topp.

Brasilianskt kramkalas efter Arthurs 1–0 mot Uruguay.

Brasilien saknade Neymar, Uruguay Luis Suárez. När länderna möttes i Montevideo var det hemmalaget som saknade sin anfallsstjärna mest.

För trots att Uruguay styrde mycket av den första halvlekens spel och hade två ribbträffar var det gästerna som stod för målen. Först var målvakten Martín Campaña chanslös när Juventus mittfältare Arthurs skott tog på en försvarare och styrdes in i mål och strax före halvtidsvilan kunde han sedan inte hindra bollen från att gå i mål efter en nick av Richarlison.

Lång väntan

Uruguay försökte under andra halvlek arbeta sig tillbaka, en uppgift som blev alltför svår när Edinson Cavani i mitten av halvleken visades ut. Närmare än ett mål bortdömt för offside kom aldrig Uruguay, och landet får fortsätta vänta på en seger mot rivalen. Senast det hände var för 19 år sedan.

Brasilien leder därmed kvalet med maximala 12 inspelade poäng, två före Argentina som några timmar senare kopierade Brasiliens segersiffror borta mot Peru.

Öppet mål

Nicolás González, till vardags i Stuttgart, prickade in 1–0 med ett skott från nära håll innan Inters Lautaro Martínez frispelad kunde runda målvakten Pedro Gallese och lägga in slutresultatet 2–0 i öppet mål.

VM-kvalet bjöd tidigare under tisdagen på två mindre väntade resultat. Tidigare nollpoängaren Venezuela besegrade Chile med 2–1 och så hade Ecuador, kvalets positiva överraskning så här långt, målkalas hemma mot Colombia och vann med 6–1.

I det sydamerikanska kvalet till VM i Qatar gör tio lag upp om fyra direktplatser och en kvalplats mot ett lag från en annan världsdel.