Spelarna trots tunga fallet: ”Säker på att vi är på rätt väg”

Av: Johanna Frändén, Linn Nordström, Petra Thorén

Publicerad:

FOTBOLL

PARIS. Sverige landade tungt i Nations League, men spelarna ser ljust på den fortsatta resan.

Intentioner i spelet väcker förväntan inför EM-året 2021.

– Vi har en del kvar för att bli så bra som vi tror att vi kan bli men jag är säker på att vi är på rätt väg, säger Dejan Kulusevski.

Höstens spel mot Frankrike, Portugal och Kroatien har poängmässigt varit skralt.

I vissa matcher har prestationerna varierat, rent av varit svaga, men det finns också fina intentioner i spelet som ger hopp inför framtiden.

Landslaget vilar på en solid, defensiv och hårt arbetande grund men har flyttat fram positionerna i det offensiva spelet. Dejan Kulusevski har stormat in som en virvelvind, hittat kemi med en formstark Emil Forsberg och satt sin prägel på det svenska spelet.

”Framtiden ser ljus ut”

Efter förlusten mot Frankrike i Paris under tisdags kvällen (2-4) var det tre trötta, men samlade spelare som kom till presskonferensen.

Robin Quaison tog av sig mössan, förklarade att han var besviken över lite speltid under samlingen, men pekade på vikten av unga spelares intåg.

– Jag tror att vår framtid ser ljus ut. Det har kommit in några unga spelare som tar för sig direkt, sen har vi några veteraner kvar som gör jobbet fantastiskt fortfarande. Så om du frågar mig så ser framtiden väldigt ljus ut, säger han.

”Tror mycket på oss”

Juventusspelaren Dejan Kulusevski, som tagit platsen i anfallet bredvid Marcus Berg i segermatchen mot Kroatien i lördags och mot Frankrike, satt avslappnad bredvid och log vid frågor om det svenska lagets framtid.

– Jag är väldigt glad över att vara en del av det här. Det är en fantastisk omgivning och jag tror väldigt mycket på oss och på ledarstaben.

Viktor Claesson, rakryggad framme på podiet, konstaterade med pigg blick, att ”det känns väldigt bra inför nästa år”.

Viktor Claesson gav Sverige en drömstart i matchen mot Frankrike på tisdagen.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Viktor Claesson gav Sverige en drömstart i matchen mot Frankrike på tisdagen.

Då väntar det framflyttade EM-slutspelet som Sverige är kvalificerat till som årets höjdpunkt, men ett VM-kval ska också inledas.

– Vi har många unga spelare som har kommit fram och har tagit för sig. Vi har fått möta bra motstånd och det känns som att vi har gjort bra prestationer mot väldigt bra nationer. Jag tror att vi kommer att vi kommer bli väldig bra nästa år, första är det VM-kval på marssamlingen som vi har att se fram emot och sedan EM efter det så vi har väldigt mycket att se fram emot, säger Claesson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.