Skandalspelaren hotade sjuksköterska – ska upp i rätten

Publicerad:
Foto: TT

FOTBOLL

Skandalomsusade Nicki Bille är i hetluften igen.

I januari ska han ha hotat en sjuksköterska på det sjukhus där han vårdades efter att ha blivit skjuten med ett hagelgevär i sitt hem.

– Jag tror att de flesta kan förstå den press som Nicki har varit under sedan han blev skjuten, säger advokaten Asser Gregersen till BT.

Den som tror att dansken Nicki Bille Nielsen, 31, har lugnat ned sig tror helt fel.

Skandalspelaren som representerat klubbar i Spanien, Italien, Polen, Grekland, Frankrike och Danmark fick sparken från division 1-laget Lyngby efter att ha hotat en annan man med en luftpistol på Ströget i Köpenhamn.

Bara två månader senare blev han utsatt för ett mordförsök i sitt eget hem. Tre personer bröt sig in hos honom på juldagsnatten och sköt honom med ett hagelgevär. Ett skott träffade honom i armen – på sjukhuset plockade de bort 40 hagelkorn från armen.

Vårdades på sjukhus i januari

Men det slutar inte där för Nicki Bille.

Enligt danska BT ska den danska anfallaren – som tidigare har representerat landslaget – ha gått till verbalt angrepp mot en sjuksköterska på det sjukhus där han vårdades i januari. Tidningen skriver att han hotade henne med våld.

– Jag fucking slår dig, bitch. Jag ska nog komma och nacka dig, ska han ha sagt till sjuksköterskan.

Hans advokat Asser Gregersen säger till BT att han ännu inte pratat med sin klient om den senaste anklagelsen.

Säger att han är oskyldig

– Jag kommer att prata med Nicki här i dagarna. Åtalet är nytt för oss, så vi ska diskutera det, hur han ställer sig till det. Jag tror att de flesta kan förstå den press som Nicki har varit under sedan han blev skjuten. Då kan det uppstå olyckliga situationer, säger Gregersen.

Den 4 mars ska Bille upp i rätten på grund av fyra andra företeelser. Han står åklagad för olovligt innehav av en luftpistol, olaga hot med samma pistol, innehav av 0,26 gram kokain samt våld mot tjänsteman.

Asser Gregersen berättar att Nicki Bille hävdar sin oskuld när det kommer till dessa fyra anklagelser.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN