”Totte” Nyman räddade kryss för Norrköping

Publicerad 2022-05-29

Christoffer Nyman räddade 2–2 åt Norrköping mot Elfsborg i en galen chansfest.

Gästerna hade bland annat två i ribban och tyckte de borde haft en straff när Simon Olsson gick omkull i slutminuterna.

– Klart jag tycker det är straff, säger Johan Larsson i Discovery.

Norrköping kom ut vasst i festliga ”125-årsmatchen” mot Elfsborg.

Men efter tio fina inledningsminuter var det i stället Elfsborg som satte öppningsmålet. Oliver Zandén gjorde 1–0 via Daniel Eids ben. När sedan man styrde upp ett drömanfall i 39:e minuten som slutade med en direktskarv från Simon Olsson till Rasmus Alm och chipp in till 2–0 var det långt från feststämning I Norrköping.

Men spelaren som kanske mest av allt personifierar klubben just nu, lagkapten Christoffer ”Totte” Nyman ville annat. Direkt efter 2–0 nickade han in reduceringen och gav liv i matchen.

Chansrik andra halvlek

– Ja verkligen, det ger oss större självförtroende inför andra, sa han i paus.

I andra halvlek öppnade det upp sig än mer. Chanserna avlöste varandra och till slut var det Norrköping som kvitterade. Ishaq Abdulrazak tog sig fram på högerkanten och slog ett inlägg Nyman kunde nicka in.

Efter det vreds reglagen upp än mer i en match där båda lagen jagade tre poäng för att hänga på i toppen.

Jonathan Levi sköt i stolpen för ”Peking” och Jesper Okkels drog två skott ribban för Elfsborg. Det sista studsade rakt ner på mållinjen och ut.

– Jag vet inte vad som hände i andra halvlek, otroliga målchanser åt båda håll, säger Christoffer Nyman.

”Hål i huvudet”

Mitt i revolverduellen bröts matchen på grund av inkastade föremål från läktaren.

– Det är hål i huvudet, idioti, säger Nordin Gerzic i studion.

Efter den oplanerade pausen kunde Elfsborg fått en chans från straffpunkten men domare Fredrik Klitte friade när Simon Olsson föll i duell med Ishaq i straffområdet.

– Det är en solklar straff, säger Nordin Gerzic i studion.

– Jag är lite partisk men klart jag tycker det är en straff. Det är inte många som får omkull ”Simme” när han har kontroll. Men beslutet är taget och det är inte mycket att orda om, säger Johan Larsson.

I stället blev det 2–2 och delad pott.

– Det här var en supermatch, båda gick för det men kryss kanske var rättvist. Highlightspaketet kommer ta 14 minuter, säger Alexander Axén i Discovery.

Nu har Elfsborg åtta och Norrköping nio poäng till toppen av tabellen.