Malmös drömminuter – tre mål på åtta minuter

Uppdaterad 2022-08-15 | Publicerad 2022-08-14

Tre mål på åtta minuter.

Det räckte för Malmö FF för att vinna hemma mot Gif Sundsvall med 3–1.

– Skönt för mig att göra två mål, säger Isaac Kiese Thelin som bröt sin måltorka.

Malmö FF

Efter förlusten mot Sirius var pressen i dag stor på Malmö FF hemma mot jumbon Gif Sundsvall.

Och då skulle de regerande mästarna leverera där tre minuter under första halvlekens sista åtta minuter räckte till seger med 3–1.

PLUS: ”Är redan Malmös viktigaste spelare”

Först bombade Veljko Birmancevic in 1–0 efter 39 minuters spel, hans fjärde mål för säsongen. Några minuter senare var det dags för Isaac Kiese Thelin att bryta sin måltorka.

Anfallaren som inte hade gjort mål på en månad satte tvåan framspelad av Erdal Rakip.

Jämför med Neymar

Anfallaren hann även med ytterligare ett mål innan paus när han satte bollen i öppet mål efter att Eric Larsson haft show ute på vänsterkanten.

– Han blev en Neymar där ute, han gör det bra, för mig gäller det att hitta en yta och han passar mig perfekt. Alltid viktigt och skönt för en anfallare att göra mål, säger han.

En äldre generation skulle väl jämföra med Kurre Hamrin (i VM 1958) men Kiese Thelin väljer en något modernare jämförelse (den brasilianske superstjärnan):

– Han bara dribblade och dribblade där. Snyggt!

Kiese Thelin njöt av första dubbla mål på länge:

– Skönt för mig att göra två mål och laget spelade bra.

Zeidan skadad

Eric Larsson som ryktas bort från MFF och enligt Sportbladets uppgifter ska vara en nära flytt till Grekland var efter segern framme och tackade fansen efter matchen.

Men om det var sista matchen i Malmö ville han inte svara på.

– Det får vi se, just nu ska jag bara fira segern och sjunga med grabbarna, det är en skön känsla nu, säger han till Discovery Plus.

Enda smolket i bägaren för MFF var att Moustafa Zeidan klev ut med en skadekänning efter en dryg timmes spel.

– Han landade olyckligt, säger Andreas Georgsson.