Gabriel Jesus sänkte Watford med fyra mål

Publicerad 2022-04-23

Gabriel Jesus var nära att tangera ett Premier League-rekord.

Brasilianaren såg till att Manchester City drygade ut ledningen i Premier League och tog upp kampen om ligans bästa målskillnad.

– I dag var det min dag, säger Gabriel Jesus till Sky Sports.

I den fjärde minuten stötte Gabriel Jesus in ledningsmålet för Manchester City i hemmamatchen mot Watford.

Då visste inte den brasilianske anfallaren att målet skulle bli början på en rekordjakt.

Fyra mål av Gabriel Jesus

Jesus gjorde 2–0 i den 23:e minuten och fyllde i andra halvlek på med en straff och ytterligare ett distinkt avslut som då betydde 5–1 till Manchester City.

Gabriel Jesus fick gott om tid på sig att göra sitt femte mål i matchen, vilket hade tagit honom upp till tangerat Premier League-rekord tillsammans med Andy Cole, Alan Shearer, Jermain Defoe, Dimitar Berbatov och Sergio Agüero.

Men Watford lyckades försvara sig fram till slutsignalen och höll nere Manchester Citys och Gabriel Jesus siffror.

Detaljen som kan avgöra PL

Manchester City vann matchen med 5–1 och är nu fyra poäng före Liverpool som har en match mindre spelad.

– I dag var det min dag. Vi spelade väldigt bra i dag och skapade många chanser. Det är det vi ska göra, säger Gabriel Jesus till Sky Sports.

– Det var mitt första hattrick i Premier League. Ibland har jag gjort två mål och träffat stolpen. Men i dag var det min dag.

Söndagens storseger gjorde också att Manchester Citys målskillnad nu bara är två mål sämre än Liverpools, vilket kan avgöra kampen om ligatiteln ifall lagen slutar på samma poäng.

– Vi måste göra vårt jobb, inte titta på dem. Vi vet att de har många fantastiska spelare och kan vinna alla sina matcher. Vi leder och måste göra vårt jobb, även om det inte är enkelt, säger Gabriel Jesus.