AIK

AIK föll efter jättetavla och klassmål

Av: 

Simon Holm

FOTBOLL

AIK:s tuffa säsongsinledning fortsätter.

Efter ett avgörande misstag av AIK:s målvakt, Milla-Maj Majasaari så kunde bortalaget Vittsjö ta ledningen tidigt – och behålla den.

– Det var en jättetavla, säger Viaplays expert, Pär Lagerström i sändningen.

AIK har haft en tung säsongsinledning med bara en seger på de fem inledande matcherna. Under söndagens hemmamatch mot Vittsjö så skulle det vända – men en mardrömsstart, med kraftig vind som bakgrund spolierade för stockholmarna.

Och blåste, det gjorde det sannerligen. Spelet påverkades mycket då bollen tog oväntade luftbanor under flera sekvenser.

– Ja, bollen stannade ganska ofta. Det påverkade mycket och vi måste nog hålla bollen längs marken, säger Jutta Rantala efter första halvleken till Viaplay.

Efter 14 spelade minuter fick Vittsjö en hörna. Den slogs kort till Jutta Rantala, som slog ett inlägg. Men blåsten ställde till det – och den inåtskruvande bollen tog istället en lurig bana, som grundlurade AIK-målvakten, Milla-Maj Majasaari som tappade in bollen i eget mål.

– Det ser ut som att det blåser. Hon bedömer den helt fel och tappar in den, en jättetavla, säger Viaplays expert, Pär Lagerström i sändningen.

Vittsjös Jutta Rantala stod för hattrick i segern mot AIK.

Hattrick av Rantala

Det skulle inte bli bättre för Majasaari. I den 54:e minuten kom Vittsjös Clara Markstedt fri. Hon fälldes tydligt av Majasaari som ådrog sig ett gult kort efter situationen. Rantala tog hand om straffen – och dubblade ledningen.

I matchens slutskede satte Rantala sitt och Vittsjös tredje mål för matchen.

Och det var inte vilket mål som helst.

Hon fick bollen på mittfältet, vände runt, avancerade och tog avslut från långt håll och fick se bollen segla över Majasaari i AIK-målet.

Ett klassmål, minst sagt.

– Jag vet inte hur jag fick bollen. Sedan hade jag bra utrymme så jag bara sköt, säger matchhjälten i Viaplays sändning.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Damallsvenska panelen efter omgång 13: ”De får garanterat en svacka i höst”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK

Vittsjö GIK

OBOS Damallsvenskan i fotboll