Växjö åker ur damallsvenskan

Publicerad 2021-10-14

Växjö DFF har spelat färdigt i damallsvenskan.

Kvällens möte mot Linköping på bortaplan var lagets sista livlina i kampen om fortsatt allsvensk existens – i stället blev det 4–0 på 13 minuter i den första halvleken.

– Det känns som att de kan göra vad de vill. Försvaret funkar inte alls, sa Emmi Alanen i halvtid.

Det var också det Linköping gjorde, åtminstone offensivt.

Uchenna Kanu tog sig igenom på ett bra sätt redan i den 21:a minuten och avslutade fint, men målet dömdes bort då assisterande domaren tyckte att anfallaren tog med sig bollen med handen.

Det spelade mindre roll när Yuka Momiki stod helt omarkerad i straffområdet bara nio minuter senare - 1–0 var ett faktum och Växjö, som var piskat att vinna, hade en om möjligt ännu brantare uppförsbacke.

Linköping gjorde tre mål på nio minuter

LFC visade ingen nåd – tre mål på mindre än tio minuter omöjliggjorde en comeback för Växjö.

– Vi kommer fokusera på att fixa både försvars- och presspel, sa också Emmi Alanen i paus.

Det höll i två minuter innan hemmalaget satte 5–0.

Som om det inte vore nog så tvingades Växjös Elin Karlsson bäras ut på bår efter en olycklig landning med cirka 20 minuter kvar.

Fler mål blev det inte - därmed är Växjö också utslaget ur allsvenskan med två omgångar kvar att spela.