Publicerad:
Uppdaterad:

Svenske talangen kan byta landslag

Har debuterat för Blågult, men är inte låst

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:
Anel Ahmedhodzic.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic.

A-lagsdebut för Sverige i vintras.

Nu uppvaktas Anel Ahmedhodzic, 21, av Bosniens fotbollsförbund.

– Inget beslut är taget, säger talangen till Fotbollskanalen.

MFF-backen har varit med i alla svenska landslag från P15 och gjort 40 matcher inklusive två EM-slutspel på U17- och U19-nivå. Därtill har han 7 landskamper för U21 samt en A-landskamp på meritlistan.

A-landskampen gjordes under januariturnén i vintras (mot Moldavien). Den matchen klassades inte som en officiell tävlingsmatch, vilket innebär att Ahmedhodzic ännu inte är låst till ett landslag.

Han har möjlighet att byta till Bosnien-Hercegovina, som hans föräldrar kommer ifrån, om han så önskar.

Och bevisligen finns ett intresse från Bosnien.

”En möjlighet”

Fotbollskanalen, som hänvisar till sajten Dnevni avaz, rapporterar att Bosniens förbundskapten Dusan Bajevic beordrat sina kollegor på förbundet att ta kontakt med tre spelare med bosniskt påbrå.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic.

En av dem är Anel Ahmedhodzic.

– Jag har inte haft någon direkt kontakt, men jag läste det också och det känns kul. Det är kul att de uppmärksammar det jag har gjort hittills och att jag gör det bra. Jag ser det som en möjlighet att det kan bli något bra. Men jag har inte haft någon kontakt med dem, så det kan vara snack också, säger 21-åringen till Fotbollskanalen.

”Älskar Bosnien”

Efter A-lagsdebuten för Sverige under januariturnén lovordades han av förbundskapten Janne Andersson. Ahmedhodzics säger också själv att han är stolt över att ha debuterat för ”Blågult”. Samtidigt är situationen komplex eftersom hans hjärta också bultar för Bosnien.

– Båda mina föräldrar är från Bosnien, mitt blod är bosniskt, men jag är född och uppväxt i Sverige. Jag älskar Bosnien och brukade vara där i en månad varje sommar när jag var yngre, men jag har inte haft lika mycket tid nu när jag är äldre. Då kan jag inte vara där lika länge, men jag försöker att åka dit varje år. Jag älskar det landet, säger han till Fotbollskanalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: