Isak målskytt för andra matchen i rad

Publicerad 2020-01-26

Med anfallskollegan Willian José utanför truppen tog Alexander Isak chansen från start.

Svensken slog till direkt för Real Sociedad i andra halvlek när han gjorde första målet i 3–0-segern mot Mallorca.

Willian José har varit förstavalet på topp under större delen av säsongen för Real Sociedad. Men i januari har han ryktats till Tottenham och i La Liga-matchen mot Mallorca fanns han inte med i truppen – precis som i cupmatchen mot Espanyol i onsdags.

Det öppnade på nytt upp för Alexander Isak.

Svensken fick chansen från start för tredje matchen i rad och i andra halvlek tackade svensken för förtroendet.

Femte ligamålet för Isak

Halvleken hade precis börjat när 20-åringen höll sig framme i straffområdet och sköt in 1–0 efter en fin framspelning av Portu.

– Det gäller att ta vara på chanserna, precis som han gör i det här fallet, säger C Mores kommentator Adam Pinthorp.

Det var Isaks femte ligamål för säsongen.

Matchen vann Real Sociedad med 3–0 och Isak blev utbytt i 80:e minuten.