”Extremt oroande – vill skada klubben”

Manchester Citys svar på uppgifterna

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Utredare förväntas föreslå att Manchester City ska kastas ut ur Champions League, skriver ansedda New York Times.

Nu svarar storklubben på tidningens uppgifter.

”Deras rapportering är extremt oroande”, skriver man.

Manchester City utreds av Uefa och brittiska FA då de misstänks för att ha brutit mot de så kallade financial fair play-reglerna som infördes 2011. New York Times uppger att ägaren, shejk Mansour bin Zayed al-Nahyan, misstänks ha pumpat in mer pengar i klubben än vad som varit tillåtet.

Den amerikanska tidningen uppger dessutom att utredare förväntas föreslå att City ska stängas av från Champions League i minst en säsong.

Nu svarar klubben.

Premier League-mästaren tror att New York Times uppgifter kan komma från personer som ”vill skada klubben”.

”New York Times artikel, som hänvisar till personer som är insatta i fallet, är extremt oroande”, skriver man i ett uttalande.

”Totalt falsk”

Där poängterar man att man samarbetar full ut med Uefa under utredningen och att New York Times rapportering därför kommer olägligt.

Anklagelsen om finansiella oegentligheter är totalt falsk, och bevis för detta har CFBC (Uefas utredande organ) tagit del av. Antingen har Manchester City en övertro på CFCB eller så förvanskas CFCB:s utredning av människor som vill skada klubben och dess kommersiella intressen. Eller så handlar det om både och”, skriver Manchester City enligt TT.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Foto: Dave Thompson / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE