Tottenhams segermål dömdes bort

Uppdaterad 2022-11-01 | Publicerad 2022-10-26

Harry Kane fick se sitt segermål bortdömt.

Tottenham trodde att de vänt matchen och blivit klart för avancemang efter Harry Kanes mål i 95:e minuten.

Då dömdes målet bort efter videogranskning.

– Det känns väldigt orättvist, säger tränaren Antonio Conte.

Tottenham gjorde ingen bra första halvlek mot Sporting. Den utnyttjade gästerna och den tidigare Spursspelaren Marcus Edwards som gav bortalaget ledningen efter drygt 20 minuter. 23-åringen kom fram i Tottenhams ungdomsled och ansågs vara en av landets största talanger. Han fick även smeknamnet "Mini-Messi" efter att Mauricio Pochettino jämfört talangen med den argentinske stjärnan.

Tottenham spelade upp sig i andra och hade flera kvitteringslägen, men det var först med tio minuter kvar som Rodrigo Bentancur satte 1–1.

Champions League: Allt inför sista gruppspelsomgången

Conte utvisad

I den femte tilläggsminuten satte Harry Kane 2–1, trodde alla. Men efter VAR-granskning dömdes målet bort för offside.

PLUS: Fagerlund: Detta är inte fotboll

Beslutet rörde upp känslorna i hemmalaget och tränaren Antonio Conte visades ut i slutsekunderna.

– Jag förstår inte varför det dömdes bort. VAR bara förstör. Jag undrar om de (domarna) hade tagit samma beslut på en annan arena, mot ett större lag? Nej, det känns väldigt orättvist, säger Conte efteråt.

”Vuxna män”

Trots poängtappet toppar Tottenham Grupp D, en poäng före Sporting och Eintracht Frankfurt.

Men i den sista matchen tvingas man alltså klara sig utan avstängde tränaren Antonio Conte.

– Men vi kommer vara väl förberedda ändå. Vi är vuxna män, så vi ska nog kunna följa den matchplan han sätter åt oss, säger Matt Doherty.