Stina Blackstenius avgjorde när Arsenal vände kvartsfinalen

Publicerad 2023-03-29

Arsenal är vidare till semifinal i Champions League.

Stina Blackstenius blev stor hjälte för Londonlaget när hon satte det avgörande 2–0-målet.

Gunners stod för imponerande insats när man vände underläge med 0–1 från den första kvartsfinalen till seger med 2–1 sammanlagt.

Engelskorna tryckte på gasen direkt och efter 20 minuter hade man tagit ledningen i matchen.

Vände på sex minuter

Ledningsmålet prickades in av Frida Maanum – och vilket mål det var.

Norskan avslutade ett fint vägspel med att klippa till direkt med ett skott som helt otagbart borrade sig in i det bortre krysset.

Lagets svenske tränare Jonas Eidevall fick rejält glädjefnatt när han flög upp från bänken och sträckte båda armarna i skyn.

Och bara sex minuter senare fick han jubla igen när Stina Blackstenius fullbordade vändningen.

Svenskan nådde högst upp i en luftduell och nickade säkert in 2–0 från nära håll.

Blackstenius jublar med lagkamraterna efter sitt 2–0-mål.

Vidare till semifinal

Efter det släppte Arsenal aldrig in Bayern i matchen. Engelskorna kunde därmed säkra en plats i semifinalen inför en rekordpublik på Emirates Stadium (21 307 personer).

Den publiksiffran är den hittills högsta i CL-sammanhang som noterats på damsidan på engelsk mark.

I semifinalen väntar antingen Wolfsburg eller PSG. Tyskorna har med sig 1–0 från det första mötet inför morgondagens kvartsfinalretur.