Gary Lineker på plats när Chelsea tog tredje raka

Publicerad 2023-03-11

Gary Lineker är kanske Englands mest omtalade man just nu.

Efter att ha stängts av från den klassiska Match of the day-sändningen fick han från läktarplats se Chelsea besegra Leicester med 3–1.

I England handlar det mesta om det som händer utanför fotbollsplanen. Den förre storspelaren och programledaren Gary Lineker stängdes av från den klassiska Match of the day-sändningen i BBC.

Detta efter att ha kritiserat Storbritanniens regering för deras migrationspolitik.

Men det blev i alla fall Premier League-fotboll för hans del denna helg. Lineker var på plats i Leicester när hemmalaget föll mot Chelsea med 3–1.

Tredje raka

Den tidigare Leicester-spelaren Ben Chilwell inledde målskyttet efter elva minuter. Men hemmalaget skulle komma tillbaka.

Gary Lineker på läktare när Chelsea vann.

Patson Daka tog vara på João Felix-slarv när han vann bollen och dundrade in 1–1.

Men en svängig halvlek slutade med bortaledning. Detta då Kai Havertz snyggt lyft in 2–1 precis innan paus.

Leicester lyckades inte lyfta i den andra halvleken utan Lineker fick bevittna sitt gamla lag inkassera sin femte raka förlust.

Mateo Kovacic fastställde slutresultatet till 3–1 i slutminuterna. En viktig seger för Graham Potter och Chelsea som nu vunnit tre raka matcher.