Lindelöfs mardröm – orsakade och brände straff för United

Publicerad 2017-07-24

Victor Nilsson Lindelöf fick förtroendet för Manchester United mot Real Madrid.

Då stod svensken för en riktig mardrömshalvlek, när han först orsakade en straff och sedan brände en under straffläggningen.

– Stackars Lindelöf, han har en jobbig eftermiddag i Santa Clara, skriver den portugisiske journalisten Alex Seixeiro på Twitter.

Victor Nilsson Lindelöf fick starta på bänken för Manchester United, när laget mötte Real Madrid i en träningsmatch i Santa Clara, Kalifornien.

United stod då för en pigg halvlek, och Jesse Lingard gjorde 1–0 strax innan paus efter en magnifik soloräd av Anthony Martial.

Efter paus fick Lindelöf komma in för att hålla nollan och säkra vinsten – men effekten blev den motsatta.

”Aldrig sett en mer självklar straff”

Med 20 minuter kvar att spela kom Lindelöf in helt galet i en duell mot Real Madrids Theo Hernandez – och sparkade ner honom ordentligt.

– Jag har aldrig sett en mer självklar straff, killen fick en flygtur, skriver frilansjournalisten och United-profilen Doc Joshi.

Domaren pekade på straffpunkten, och Casemiro rullade sedan in bollen säkert förbi David De Gea.

Brände sin straff under avgörandet

Efter 90 minuter var det fortfarande 1–1, och matchen avgjordes genom straffläggning. Då fick Lindelöf chansen från elva meter och chans att revanscherna sig själv.

Men det var inte svenskens kväll. Lindelöf sköt mitt i mål och Francisco Casilla kunde göra en relativt enkel fotparad.

United vann dock ändå straffavgörandet till slut, efter mål av Henrich Mchitarjan och Daley Blind.

Lindelöf fick inte chansen att ställas mot Reals största stjärnor i kväll. Gareth Bale, Karim Benzema, Isco och Luka Modric byttes alla ut innan svensken kom in. Han fick inte heller mäta sina krafter mot Cristiano Ronaldo, eftersom han fortfarande är på semester.

Den 8 augusti möter lagen varandra igen, i UEFA:s Super Cup-final i Skopje.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se