Ikonen toksågar ägarna: ”Toxisk kultur”

Manchester Uniteds haveri mot Brentford har stulit samtliga rubriker i engelsk press.

Efter krossen skrädde United-legendaren och experten Gary Neville inte orden kring ägarnas ansvar för värför United är där man är.

– Det har funnits en toxisk kultur här under de senaste tio åren. Det är en röra, säger Neville.

4–0 på en halvlek borta mot Brentford och förra veckan en uddamålsförlust mot Brighton på hemmaplan.

Utöver det: den konstant pågående Ronaldo-härvan, nyförvärv med oklar kompetensnivå och supportrar som ropar på avgång för allt och alla.

Gary Neville satte frustrerat men samlat ord på sina känslor i Sky Sports efter matchen. United-ikonen var lagkapten under fem års tid och åtnjöt stort förtroende från Alex Ferguson – en person som han anser lämnat ett mer än stort tomrum efter sig.

Avram och Joel Glazer.
Avram och Joel Glazer.

Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


”Toxisk kultur – en röra”

– Det finns en familj i USA som låter sin anställda ta skulden. De behöver sätta sig på ett flyg till Manchester och förklara hur planen ser ut. Vi har ju aldrig dem här, och de enda pengarna som spenderats på spelare är genererade av klubben, inte av dem, säger Neville i Sky Sports och utvecklar:

– Glazers har lånat och använt vinsten som klubben skapar genom sin supporterskara. Vi fyra i den här studion skulle kunna köpa United imorgon och spendera exakt samma pengar. Min poäng här är att det har funnits en toxisk kultur i den här klubben under de senaste tio åren sedan Alex Ferguson och David Gill försvann. Det är en röra.

Skulden ligger på ägarfamiljen.

– Det kan inte fortsätta. Det sammantagna misslyckandet under de här tio åren faller tillbaka på ägarna. Jag gav Ed Woodward skulden under en lång tid men det var Glazers som satte honom där.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.