Milan fortsatt obesegrade – snuvade Juventus på trepoängaren

Tog poäng på bortaplan – utan Zlatan Ibrahimovic

Uppdaterad 2021-09-20 | Publicerad 2021-09-19

Ante Rebic räddae poäng för Milan.

Alvaro Morata gav Juventus en drömstart på rivalmötet när han satte 1–0 efter fyra minuter.

Men tack vare en sen nick från Ante Rebic är Milan fortsatt obesegrade – och hemmalaget blev utan trepoängare.

– Det är tydligt att vi måste vi utvecklas mer. Mycket mer, säger Juventuscoachen Max Allegri enligt Football Italia.

Rivalmötet på Allianz Stadium såg länge ut att bli Juventus första trepoängare för säsongen, men i stället fick de se sig snuvade på två poäng efter en sen Milankvittering.

– Det ska inte vara möjligt att ge bort en match som denna efter att ha haft kontrollen vi hade. Uppenbarligen måste vi utvecklas mer. Mycket mer, säger coachen Max Allegri om krysset på presskonferensen efter matchen, enligt Football Italia.

Morata vann löpduell

Det tidiga 1–0-målet av Alvaro Morata, som han levererade efter att ha vunnit en löpduell mot Theo Hernandez, stod sig ända till slutet av andra halvlek. Då nickade Milans Ante Rebic in 1–1 på en perfekt slagen hörna av Sandro Tonalis.

Milantränaren Stefano Pioli berömde Rebic efter matchen, med tanke på att han anpassat sig för att spela centerforward i brist på andra målskyttar.

Kulusevski inbytt i 78:e – Zlatan skadad

– Han är en väldigt viktig spelare för oss, säger han, som även intygar att Milan hela tiden ”hade chansen att vinna” och spelade bättre än sina motståndare i hela matchen, så när som på första 20 minuterna.

Dejan Kulusevski satt på Juventus-bänken i 78 minuter – men svensken släpptes in kort efter kvitteringen för att ersätta Pablo Dybala. Han inledde dock med att direkt få en frispark mot sig och lyckades därefter inte på egen hand skapa något som kunde ha räknat hem Juventus första trepoängare för säsongen. I stället slutade mötet 1–1.

Zlatan Ibrahimovic vilades på grund av smärta i hälsenan – men även utan hans hjälp är Milan alltså fortsatt obesegrade den här säsongen efter kvällens resultat.