Linus Videll målskytt när Djurgården tog viktig bortaseger

Uppdaterad 2021-09-17 | Publicerad 2021-09-16

Det har gått nästan 20 års sedan sist – men nu finns Linus Videll återigen med i Djurgårdens målprotokoll.

36-åringen gjorde sitt första seniormål för sin moderklubb när Djurgården bortaslog Linköping med 3–1.

1998 var senast Linus Videll gjorde mål i en Djurgårdströja. 23 år senare är han tillbaka – och nu har han gjort sitt första seniormål för klubben i hans hjärta.

Den 36-årige forwarden gav järnkaminerna ledningen i bortamötet med Linköping. Gästerna lyckades till slut vinna med 3–1, och studsar direkt tillbaka efter premiärförlusten hemma mot Skellefteå.

Armalis stor matchhjälte

Djurgården började matchen på bästa sätt, och Videll gav bortalaget ledningen redan efter fem minuter. Ludvig Rensfeldt spelade bak till 36-åringen som snyggt handledade in ledningen bakom David Rautio.

Man ledde skotten med 8–0 efter 13 minuter, men Linköping tog sig in i matchen igen. Kvitteringen kom med sju minuter kvar av andra, signerat Max Lindroth.

Men trots Vidells efterlängtade mål fanns det en tydlig hjälte i Djurgården – burväktaren Mantas Armalis. Svensk-litauern stod för en jätteinsats, och räddade 37 av 38 skott. Linköping vann skottstatistiken överlägset – 38 mot 21.

Ludvig Rensfeldt gav gästerna ledningen två minuter in i andra. Mantas Armalis räddade en straff fyra minuter senare, och Rhett Rakhshani ökade på till 3–1 tre därpå. Ett par minuter som blev väldigt avgörande.

– Det är skönt att göra mål, men mitt spel bygger inte bara på det. Jag ska vara en stabil pelare som tränarna kan sätta in i alla situationer och kan lita på, säger Ludvig Rensfeldt till C More.

Den 29-årige centern nätade även i premiärförlusten mot Skellefteå.

Enorm fläskläpp

I mitten på den andra perioden blev det rejält bråkigt mellan Linköpings Broc Little och gästernas Niclas Bergfors. Den sistnämnde fällde Little, och de två brakade ihop vid utvisningsbåset.

Gurglet resulterade i ett två utvisningar per lag – och en rejäl fläskläpp för Bergfors.

Djurgården lyckades hålla undan och fick med sig alla tre poäng hem till Stockholm.