West Ham vände och vann – ena foten i finalen

Publicerad 2023-05-11

West Ham ena foten i finalen av Conference League.

Laget slog AZ Alkmaar i den första av två semifinaler med 2-1.

– Det var inte vackert, men de fick jobbet gjort, säger BBC:s expert Glenn Murray.

Förra säsongen åkte West Ham ur Europa League snöpligt i semifinalen mot Eintracht Frankfurt och missade därmed chansen på en Europafinal. Men i år har Londonklubben en bra chans att nå en final. Laget vände på hemmaplan mot nederländska AZ Alkmaar och har nu ena foten i Conference League-final.

Kontroversiellt domslut

Men det var bortalaget som, trots Jesper Karlssons skadefrånvaro, skulle ta ledningen i den första halvleken. Efter en situation där West Hams Lucas Paquetá gick ned kontrade sedan Alkmaar och satte dit ledningsmålet genom Tijani Reijnders.

Ett domslut som kritiserades av BBC:s expert Glenn Murray.

”West Ham-spelarna är frustrerade med all rätt. Beslutet som domaren tar är inte tillräckligt bra på den här nivån” säger Murray i BBC Radio.

Vände och vann

Men hemmalaget skulle få sista ordet. I den andra halvleken vände West Ham och vann sedan med 2-1 efter mål av Said Benrahma och Michail Antonio.

Resultatet innebär att Londonklubben har ena foten i sin första Europafinal sedan 1976. Returmötet spelas om en vecka, torsdagen den 18 maj.

I den andra semifinalen mellan Fiorentina och Basel vann de sistnämnda något skrällartat med 2–1 efter ett sent avgörande av den 22-årige schweizaren Zeki Amdouni.