Vändningen: Ahmedhodžić har inte bestämt sig

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:

Enligt bosniska sajten Sportske har Blågult förlorat dragkampen med Bosnien om storlöftet Anel Ahmedhodzic.

Men enligt pappan Mirsad Ahmedhodzic stämmer inte de uppgifterna.

Malmö FF:s unge mittback Anel Ahmedhodzic har imponerat stort i allsvenskan och det har rapporterats om intresse från såväl svenska som bosniska landslaget.

– Pappa vill Bosnien, morsan vill Sverige, sa 21-åringen i en intervju tidigare i veckan.

Anel Ahmedhodzic.
Foto: BILDBYRÅN
Anel Ahmedhodzic.

Pratat med föräldrarna

Enligt uppgifter till Sportske kommer Anel Ahmedhodzic välja sin pappas linje och spela för Bosnien i framtiden. Förbundskaptenen Dusan Bajevic planerar att ta ut honom till Nations League-matcherna mot Italien och Polen i september.

Anel Ahmedhodzics pappa Mirsad säger dock i en kommentar till Sportbladet att uppgifterna inte stämmer – att sonen inte alls bestämt sig.

I en intervju som Erik Niva gjorde nyligen med Mirsad sa han att det är ett svårt val för sonen. Men han poängterar att det är större chans till spel i Bosnien – just nu.

”Lovat honom en plats”

– De vill kalla honom direkt nu, redan till nästa landskamp. Han ska spela från start och allt – Anel behöver bara säga ”ja”. De har inga mittbackar just nu, sa han bland annat.

Ahmedhodzic har spelat mängder av landskamper för Sverige på ungdomsnivå. Han var med a-landslaget i januariturnén i vintras och spelade en match mot Moldavien, men har ännu inte spelat någon officiell landskamp.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN