Norrköping tappade utan poängkungen

IFK Norrköping tappar i toppstriden

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Allsvenskans poängkung på bänken. 

Då förlorade Norrköping igen. 

– Jag hade velat spela från start, men det är inte jag som bestämmer, säger Sead Haksabanovic efter 1-2 mot Häcken.

IFK Norrköping gick som det berömda tåget i början av säsongen. Vann sex av de åtta första matcherna och ryckte åt sig en bastant ledning i toppen.

Sen, mörker. En seger på de fem senaste.Mot Häcken var det förvisso nära poäng efter en sen reducering. Men spel- och chansmässigt var man helt underlägsna sin motståndare.

– Varken prestations- eller poängmässigt har vi varit så självklara på slutet. Det finns förbättringsmöjligheter där också, säger Norrköpingstränaren Jens Gustafsson.

Han satte allsvenskans poängkung, fem mål och sex assist, på bänken. Något som förvånade mediarepresentanterna på plats. Liksom Haksabanovic själv, som byttes in direkt efter pausen.

– Ja… varför jag började på bänken kan jag inte svara till hundra procent på. Men kanske Jens ville vila mig lite, jag har varit igång ganska mycket.

Känner du dig sliten, eller hade du velat spela från start?

– Nej, jag hade velat spela från start, men det är inte jag som bestämmer. 

Jens Gustafsson vilade även Simon Thern helt och hållet.

– Vi spelade match för två dagar sedan. Haksabanovic har spelat varje minut sen allsvenskan startade, det börjar liksom kännas mer och mer. Vi behöver använda truppen på det sättet. Thern behövde med tid än vad som gavs mellan matcherna för att vara fräsch. Han behövde återhämta sig mer, säger Gustafsson.

Ni roterade väldigt mycket mindre än de andra lagen i början, börjar det bli slitet överlag nu?

– Ja, men det hade att göra med att vi då hade längre mellan matcherna. Men vi tycker om att spela matcher, så vi gnäller inte över huvud taget. Men det är klart, det gör sig lite till känna nu. 

Norrköping ledde allsvenskan med sju poäng efter åtta omgångar. Men efter förlust mot Sirius och Häcken och kryss mot Falkenberg och Mjällby är man nu i stället tre poäng efter Malmö FF. 

– Det är så det är i fotboll och i livet. Sen handlar det om hur man tar sig därifrån och reser sig. Jag känner mig redo och jag hoppas att hela laget är redo att resa sig, att vi ska vara starka nu. I början fick vi med oss ganska mycket, det får vi inte nu, säger Haksabanovic.

Hur vänder ni det?

– Jag tror att det viktigaste är att vi får till en positiv känsla. Redan från träningen i morgon bitti. Att vi känner hur bra vi är och hur bra vi kan vara. Att det gått dåligt nu de senaste matcherna får vi ta, det är sånt som ingår i fotbollen. Nu gäller det att tänka positivt. 

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.