Glenn Strömberg om Atalanta: ”Jag tror på dem”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Paolo Magni / TT NYHETSBYRÅN

FOTBOLL

I kväll ställs Atalanta mot Lazio i den italienska cupfinalen.

Någon som vet vad en vinst betyder för Atalanta är Glenn Strömberg.

De har gjort smarta värvningar, spelar rolig och attraktiv fotboll och det gillar folk att se, säger Strömberg, som har tidigare representerat klubben.

Atalanta har gått som tåget den här säsongen i Serie A.

Klubben ligger just nu på en fjärde plats och har greppet om den sista Champions League-platsen, med två matcher kvar.

I kväll ställs de mot Lazio på Stadio Olimpico i den italienska cupfinalen.

Glenn Strömberg, som tidigare har representerat Atalanta, vet vad en eventuell vinst skulle betyda för laget och staden. Han beskriver intresset kring matchen som ”vansinnigt”.

Det är så enormt stort. Bland det största som hänt i klubbens historia. Jag vet att de inte har varit i så många finaler förut men jag skulle säga att det här är som en Champions League-final för dem. Jag läste att det är 450 bussar som åker till matchen och folk tar sig till Rom på alla möjliga sätt. Det är helt sjukt, säger Glenn Strömberg.

”Det är 50–50”

Vad beror succén på?

– Atalanta har faktiskt varit bra de senaste säsongerna. De har varit ute i Europa men förlorade mot Dortmund. De har gjort smarta värvningar, spelat roligt och attraktiv fotboll och det gillar folk att se. Deras spelidé har uppmärksammats. En annan grej är att de går in i varje match med samma inställning, de har samma stolthet oavsett vem som de ställs mot, säger han.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Hur tror du det går?

– Jag skulle säga att det är 50–50 ikväll. Atalanta har visat att de kan slå vilket lag som helst. Bland annat mäktige och store Juventus. Dessutom har de stått upp bra mot alla Serie A-lagen. Att de har gjort flest mål av alla lagen i serien är ju jättebra jobbat. De har Zapata som har gjort 22 mål och varit en ren nyckelspelare, säger Strömberg och fortsätter:

Tror sitt lag

– På andra sidan är Lazio som är lite mer vana vid att spela sådana finaler. De spelar dessutom på hemmaplan och det är en liten fördel. Men det är två väldigt jämna lag som har chansen att ta hem en titel.

Glenn Strömberg slår sedan fast. Han tror på Atalanta.

– Det är all in för dem. Jag tror att Atalanta vinner ikväll och jag tror även att de kommer ta hem den sista Champions League-platsen.

Fotnot: Lazio - Atalanta startar 20.40 ikväll och sänds på Viaplay och Viasat sport Premium.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.