Örebro bröt måltorkan – slog nykomlingen

Tobias Wolf/TT

Publicerad 2021-05-08

Deniz Hümmet satte Örebros första allsvenska fullträff sedan 6 december.

Örebro fick en blytung start i allsvenskan – men mot Halmstad kom första segern efter 1–0 hemma på Behrn arena

Och det var fjolårets succélån Deniz Hümmet som bröt den rekordlånga måltorkan som varade i 408 minuter.

– Det är klart att det är en lättnad nu. Vi har verkligen längtat efter första vinsten och första målet, säger matchhjälten till Discovery plus.

Örebro fick en urusel start med hemska 0–9 i målskillnad efter fyra allsvenska omgångar – och slog då klubbrekordet för mållös inledning från 1972.

Men på lördagskvällen kom alltså första målet som betydde första trepoängaren hemma mot nykomlingen Halmstad. Och den efterlängtade segern kom mot ett lag som örebroarna inte haft speciellt enkelt mot – då det var nästan tio år sedan ÖSK senast vann hemma mot HBK.

Och det kändes ångestladdat i första halvleken då ÖSK-målvakten Bobby Allain fick göra några räddningar på några distansskott på ett kylslaget Behrn arena.

"Riktigt dåligt"

Men bästa målchansen kom efter en dryg kvart när Örebros David Seger skickade iväg en lång passning till helt frie Jake Larsson som i sin tur tryckte iväg ett skott rakt på målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist.

– Ett riktigt dåligt avslut av mig. Jag får en felträff, men tänkte sätta den högt upp intill stolpen, sade mittfältaren Jake Larsson till Discovery plus efter första halvleken.

– Jag tycker att vi spelar helt okej utifrån matchplanen. Stundtals ser det riktigt bra ut. Vi har några bra lägen och förhoppningsvis kan vi få in en boll i andra, tillade Jake Larsson som gjorde sin första match från start i årets allsvenska.

"Kände lukten"

Visst blev det så – och det dröjde bara tre minuter in i andra halvleken innan ÖSK-anfallaren Deniz Hümmet spräcka målnollan när han stötte in 1–0 i öppen bur efter inspel från David Seger och strul i HBK:s försvar. Hemmaspelarna jublade sedan vilt efter Örebros första allsvenska fullträffen sedan 6 december.

Och gladast av alla var säkert Hümmet som är inlånad från Elfsborg för att göra målen för Örebro. Anfallaren anslöt till ÖSK mitt under förra säsongen och svarade då för fem mål och två assist på tolv matcher – och bidrog starkt till Örebros fina höst när laget till sist slutade sjua.

– Jag kände lukten och tog en löpning och David Seger hittade mig och sen tar jag fram anfallsinstinkten, säger Hümmet om målet.

På slutet tryckte Halmstad på rejält för en kvittering men lyckades aldrig överlista Bobby Allain som höll säsongens andra nolla.