”Hade inte bytt mina tolv guldbollar mot en Ballon d’Or”

Publicerad:

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic värderar sina tolv guldbollen-utmärkelser högt.

Åtminstone högt nog för att inte byta ut dem mot en utmärkelse som världens bästa.

– Jag byter inte mina tolv Guldbollar mot en Ballon d'Or, säger Ibrahimovic i en intervju med Gazzetta dello Sports magasin Sport Week, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

Zlatan Ibrahimovic, 39, vann relativt nyligen sin tolfte guldboll i karriären.

En utmärkelse som han, tillsammans med de elva tidigare utmärkelserna han vunnit, bevisligen värderar högt.

I en intervju med Gazzetta dello Sports magasin Sport Week, som citeras av TV4:s Fotbollskanalen, så berättar Zlatan om hur han resonerar.

– Jag byter inte mina tolv Guldbollar mot en från France Football (Ballon d'Or). För det visar för mig på kontinuitet. Jag har sett många som vunnit VM, EM, Champions League och även Ballon d'Or, som haft ett strålande, fantastiskt år och sedan försvunnit. Men jag har varit med i matchen i 25 år. Hela tiden på topp. Så jag byter ingenting mot en sak, för en sak är som en knockout, något tursamt. Det här är inte "one lucky shot". Det är stor skillnad, säger Milananfallaren.

Med andra ord stod ingen Ballon d’Or på Ibrahimovics önskelista inför julafton.

”Jag som är jultomten”

Eller ja, han hade nog ingen önskelista över huvudtaget om man ska tolka honom rätt.

– Jag ber aldrig om någonting för mig själv. Det är jag som är jultomten. Det är jag som har med mig presenter till alla mina 27 barn; två är i Sverige och de andra 25 på Milanello, säger Zlatan, sannolikt syftandes bland annat på de spelkonsoler han gav sina lagkamrater i present nyligen.

En trupp som, oavsett hur kul de haft med sina julklappar från svensken, mått bra på fotbollsplan under hösten.

– I år får vi många hälsningar för vad vi åstadkommit och för vad vi åstadkommer. Vi har förlorat väldigt lite. Jag vet inte om det är på grund av mig, men något har jag gjort, något jag har tillfört gruppen. När jag anlände i januari för snart ett år sedan låg Milan tolva, säger Ibrahimovic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.