London Calling

Mourinhos sågning på Instagram

London Calling: Dagens rubriker från Premier League och England

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

José Mourinho är inte nöjd och muskelskador i Premier League ökar drastiskt.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

En frustrerad José Mourinho tog till Instagram för att kritisera sina spelare efter Tottenhams förlust borta i Antwerpen. Lior Rafaelov stod för matchens enda mål och Spurs hade stora problem att skapa några direkta målchanser i Europa League-mötet. Det ledde till ett kvadrupelbyte av Mourinho efter halvtid då Giovani Lo Celso, Dele Alli, Steven Bergwijn och Carlos Vinicius alla tvingades lämna planen.

Kort därefter byttes även Gareth Bale ut men trots både Heung-Min Son och Harry Kane på planen lyckades inte Spurs luckra upp de lågt stående motståndarna. ”Jag hade velat göra elva (byten)”, medgav Mourinho efter matchen. ”Vi blev bättre efter det men det räckte inte”.

Portugisen, som numera är en flitig användare av Instagram, lade upp en bild på sig själv med allvarlig uppsyn från spelarbussen. Bildtexten lyder: ”Hoppas alla i den här bussen är lika upprörda som jag är. Träning 11:00 imorgon”.

Dele Alli är en av spelarna som nog kan få ont om speltid framöver. På presskonferensen sade nämligen Mourinho: ”Ni frågar alltid varför den här eller den här spelaren inte spelar. Nu kommer ni kanske inte fråga mig igen på några veckor”. Tränaren tillade dock att det största ansvaret låg på honom själv.

DAGENS PLAN

Manchester City är vid gott mod gällande möjligheten att övertyga Pep Guardiola att stanna i klubben. Samtidigt smider Barcelonas presidentkandidat Victor Font planer för framtiden. Ett av Fonts stora mål har länge varit att återförena Gurdiola och Lionel Messi. Detta anses vara av vikt för att den spanska storklubben ska komma på banan igen efter en tids turbulens i styrelserummet. ”Att ersätta den bästa generationen som fotbollsvärlden någonsin har skådat är en stor utmaning”, säger Fonta i Sky.

DAGENS AVBRÄCK

David Moyes ser ut att få klara sig utan Michail Antonio i nära sex veckor. Anfallaren drog på sig en ljumskskada i mötet med Manchester City som är värre än först befarat. Faktum är att antalet muskelskador i Premier League har ökat med 55 procent jämfört med samma period förra året. Även James Rodriguez är ett frågetecken inför Evertons möte med Newcastle men där är det testikeln som strular, en skada han åkte på i en duell med Virgil van Dijk i Merseysidederbyt.

DAGENS OKLARA

Burnleys manager Sean Dyche har än så länge inte fått ta del av planerna kring det förmodade ägarskiftet. 200 miljoner pund ska den egyptiska affärsmannen Mohamed El Kashashy och idrottsadvokaten Chris Farnell vara beredda att lägga. Duon har inte för avsikt att göra sig av med Dyche, som i princip har format klubben och dess identitet under de åtta senaste åren. Managerns dåliga relation till den nuvarande styrelsen ses dock som ett bekymmer.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

”Gör allt som krävs för att skydda familjen”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

José Mourinho

Europa League

Fotboll

London Calling