Ännu en skada för Leicester – Barnes ut på bår

Publicerad 2021-02-28

Det tog tvärstopp för Harvey Barnes i en löpning och han bars ut på bår.

Minuter senare utökade Arsenal sin ledning och det blev tufft för Leicester att ta igen.

De fick se sig besegrade av storklubben med 3–1.

Efter en stark inledning förvandlades det snabbt till en tung söndagseftermiddag för Leicester. Arsenal vände matchen i slutet av första halvlek och segrade med 3–1.

Youri Tielemans öppnade målskyttet för sitt Leicester tidigt i matchen. En halvtimme senare kom kvitteringen från David Luiz, i form av ett läckert nickmål.

Innan halvtid hade Arsenal också fått med sig en straff, för hands. Alexandre Lacazette placerade den säkert och Londonlaget gick till paus med en uddamålsledning.

Bars ut på bår

I inledningen av andra halvlek blev uppförsbacken än större för Leicester. Efter bara några minuter fick Harvey Barnes bäras ut på bår, med benet stabiliserat. I en löpning tog det tvärstopp, och han la sig ner för att vinka efter det medicinska teamet. När läkarna kom ut på plan såg de ut att lägga fokus på det vänstra knäet. Ytterligare ett namn på skadelistan för Leicester alltså.

Efter matchen fick tränare Brendan Rodgers frågor om skadan.

– Det är inga goda nyheter. Han behöver opereras, och han kommer vara borta minst sex veckor. En benbit i hans knä har lossnat, säger Rodgers till BBC Radio Leicester.

Minuter senare utökade Arsenal sin ledning. Kasper Schmeichel lurades ut till högerstolpen och efter en snabb passning stod Pepe med bollen framför öppet mål.

Leicester befinner sig fortsatt på en tredjeplats, på samma poäng som Manchester United, som innehar andraplatsen för tillfället. Arsenal återfinns lite längre ner, på nionde plats.