Uppdaterad 2015-06-25 | Publicerad 2015-05-16

Högdramatisk bottenstrid i Tyskland

När jumbon Stuttgart spelade sista hemmamatchen för säsongen slöt fansen upp.

Inför ödesmatchen mot Hamburg marscherade tusentals fans tillsammans till arenan.

Stuttgart vann också matchen med 2-1 och nu riskerar sex(!) lag att åka ur Bundesliga inför en sanslös avslutande omgång.

Trean och fyran i Bundesligas maratontabell är högst inblandade i en högdramatisk bottenstrid.

Stuttgart – med 38 raka år i högsta serien – och Hamburg – enda klubben som alltid spelat i Bundesliga – ställdes mot varandra i den näst sista omgången.

Båda lagen har haft katastrofala säsonger men till ödesmatchen slöt fansen upp. Innan avspark marscherade tusentals Stuttgart-supportrar tillsammans till arenan.

Men hemmapubliken fick se sitt lag få en mardrömsstart.

60 000 fans fick jubla

I den tolfte minuten nickade Gojko Kacar in 1-0 för bortalaget Hamburg.

Men Stuttgart växte in i matchen och i minut 27 kunde Christian Gentner kvittera för hemmalaget.

Åtta minuter senare fick de 60 000 personerna på ett fullsatt  Mercedes-Benz Arena jubla igen.

Efter en hörna dök österrikaren Martin Harnik upp och petade in 2-1 för hemmalaget.

Resultatet stod sig matchen ut.

Sex lag inblandade

Stuttgart passerade därmed två lag och klättrade till en kvalplats. Hamburg föll däremot ner till en nedflyttningsplats.

Inför sista omgången skiljer det bara fyra poäng mellan jumbon Paderborn på plats 18 och 13-placerade Hertha Berlin.

Det 18- och 17-placerade lagen åker ur direkt medan lag 16 får kvala för att hålla sig kvar.

Sista omgången spelas nästa lördag och samtliga matcher börjar 15:30.