Planen: Offra Zlatan och hans bäste vän

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Sensationella uppgifter i fransk press: Gått ”all in” på superstjärnan som ersättare

PSG har gått ”all in” på sin drömvärvning i sommar.

Det skriver L'Equipe som basunerar ut att Zlatan Ibrahimovic och Maxwell kan få flytta på sig då Neymar är på väg till Paris.

– Möjligheten att få bo i Paris och spela för PSG är en dröm för alla spelare, säger Neymars agent Wagner Ribeiro till tidningen.

Barcelona har öppet uttryckt sin önskan att förlänga Neymars kontrakt, som löper ut om två år, men än så länge har ingenting skett. Nu slår istället 24-åringens agent Wagner Ribeiro upp dörren till PSG på vid gavel.

– Det jag kan bekräfta är att Neymar har ett kontrakt med Barça som löper till 2018. Han trivs i Barcelona, han är älskad där och spelar i världens bästa lag. Det finns ingenting att klaga på en sådan storklubb. Men möjligheten att få bo i Paris och spela för PSG är en dröm för alla spelare. Vi får se vad som händer när hans kontrakt går ut som två år, säger agenten till L'Equipe.

”1,8 miljarder är inget problem”

På frågan vad det betyder säger Ribeiro att ”om PSG visar intresse så kan vi diskutera”. Agenten öppnar också för möjligheten att PSG betalar Neymars utköpsklausul redan nu.

– Den är enorm: 193 miljoner euro (1,8 miljarder kronor)! Men jag tror inte att det är ett oöverkomligt problem för PSG.

Det tror inte heller PSG, skriver L'Equipe. Enligt tidningen har klubben nu lämnat planen på att försöka värva Real Madrids Cristiano Ronaldo och istället gått ”all in” på Neymar. En övergångssumma på 1,8 miljarder kronor skulle, enligt den franska tidningen, inte riskera PSG:s finansiella status eller klubbens möjlighet att möta Uefas finansiella regelverk. Inte heller Neymars lön, som vid en affär skulle uppgå till 186 miljoner kronor om året, beskrivs som ett problem.

”Föredrar Neymar framför Zlatan”

Det är 46,5 miljoner kronor om året mer än Zlatan Ibrahimovic tjänar i dagens PSG och enligt L'Equipe föredrar klubben nu Neymar framför svensken i nästa säsongs lag då 34-åringen vill ha ett tvåårskontrakt och ser sig själv ”mer som en ledare än en lagkamrat”. Även Ibrahimovics bäste vän Maxwell uppges offras vid ett Neymar-köp för att PSG inte ska få för många icke EU-medborgare i truppen (även detta regleras i reglerna).

Paris-ledningens önskan påstås nu vara en anfallslinje med Neymar, Edinson Cavani samt Ángel Di María och PSG har ett extra vapen i jakt på den drömmen.

– Neymar har redan spelat på Parc des Princes och Stade de France. Han älskar Paris som en vacker stad. Det är inget han skulle behöva anpassa sig till. Dessutom har han en bra guide i Lucas. När Lucas tog steget till Europa hade han ett bättre erbjudande från Manchester United men föredrog Paris på grund av staden. Lucas pressar också Neymar att göra honom sällskap. Han upprepar att ”kom till Paris, det skulle bli galet”. De känner varandra sedan barnsben och har spelat tillsammans sedan U17-landslaget, säger Wagner Ribeiro.

Publicerad:

LÄS VIDARE