Ny succé för Ghoddos

Publicerad 2018-09-26

Succén fortsätter för Saman Ghoddos, 25, i franska ligan.

Med två målgivande passningar låg svensk-iraniern bakom Amiens 2–1-seger mot Rennes.

När den tidigare Östersundsspelaren efter sju sorger och åtta bedrövelser till slut blev klar för en utländsk proffsklubb dröjde inte framgången länge.

Saman Ghoddos åkte direkt från VM med Iran, hem till allsvenskan med Östersund och anslöt till franska Amiens, efter visst transfertjafs, i mitten av augusti.

Redan i första omgången av Ligue 1 slog Ghoddos till med ett mål i Amiens 4–1-seger mot Reims. Den tidigare ÖFK-spelarna noterades även i målprotokollet i 2–3-förlusten mot Lille.

Hemma mot Rennes under onsdagskvällen blev 25-åringen matchvinnare för Amiens via två assist i 2–1-segern.

Krafth spelade hela matchen

Först spelade Ghoddos in bollen från högerkanten, snett bakåt och Eddy Gnahoré gjorde 1–0 i 51:a minuten. På en hörna från Ghoddos nickade sedan Prince Gouano in 2–0 efter 66 minuter.

Svensk-iraniern har därmed svarat för två mål och två assist under sina första sju matcher i ligaspelet för Amiens, som ligger på 15:e plats i Ligue 1.

Ghoddos var kvar på planen i 82 minuter innan han byttes ut. Emil Krafth spelade hela matchen för Amiens medan Jakob Johansson ännu inte tagit plats i någon Ligue 1-trupp hos Rennes.