Håller liv i toppen efter klara segern

Uppdaterad 2016-09-05 | Publicerad 2016-04-10

Tottenham tog första segern hemma mot United på 15 år

Mållöst i 70 minuter. Sen stänkte Tottenham in tre mål på sex minuter mot Manchester United – och höll liv i titelstriden.

– Vi ska försöka ta fem segrar i rad nu, säger Eric Dier i Viasat.

Efter Leicesters 2-0-seger mot Sunderland var det mer eller mindre vinstkrav på Tottenham hemma mot Manchester United.

Länge såg det trögt ut.

Erik Lamela missade ett superläge med huvudet efter knappa halvtimmen men matchen var mållös långt in i andra halvlek.

Men bara minuter efter att Uniteds unge högerback Timothy Fosu-Mensah tvingats av med skada rasade bortalaget ihop – med början på just sin egen högerkant.

Alla mål från högerkanten

Det var därifrån bollen spelades in till en helt fristående Dele Alli som gjorde 1-0 i 70:e minuten.

Det var högerbacksersättaren Matteo Darmian som orsakade frisparken som Toby Alderweireld sedan kunde nicka in 2-0 på i 74:e minuten.

Och från samma kant kunde sedan Danny Rose hitta in till Erik Lamela som tryckte in 3-0 ytterligare två minuter senare.

– Sambandet går inte att blunda helt för, säger Erik Niva

Eric Dier i Tottenham var riktigt nöjd:

– Vi behövde vara vårt bästa och det var vi verkligen idag tycker jag.

Segern var Tottenhams första hemma i ligan mot United på 15 år och den betyder att Tottenham är kvar sju poäng bakom Leicester med fem omgångar kvar att spela. Ned till trean Arsenal har man sex poängs avstånd, lokalrivalen har dock en match mer kvar att spela.

– Vad som än händer nu så ska vi fokusera på oss själva. Vi ska försöka ta fem segrar i rad nu, säger Dier.

”En vägvalsmatch”

Erik Niva var imponerad:

– De går från styrkebesked till styrkebesked. Det här var en svår match, en lurig match, en vägvalsmatch. Nu kan de fortsätta titta uppåt, det som pågår vid tredje, fjärde-platsen kan andra ägna sig åt, säger han.

För Manchester United är läget betydligt tyngre. Louis van Gaals mannar har nu fyra poäng upp till Manchester City som ligger på den sista CL-platsen.