Jorginho målskytt när Sarri vann direkt

Uppdaterad 2018-08-14 | Publicerad 2018-08-11

Första Premier League-matchen i Chelsea för Maurizio Sarri.

Då nätade nyförvärvet Jorginho på straff i PL-debuten och gav Chelsea segern med 3–0.

– Det är så fruktansvärt, oförskämt, läckert gjort, sa Viasat-experten Ola Andersson om straffen.

Utspelade och förlorare i Community Shield. Efter 0–2 mot Manchester City på Wembley förra helgen har en del frågetecken väckts kring Maurizio Sarris Chelsea inför Premier League-säsongen.

Men i ligapremiären blev det en bekväm seger direkt.

I den 33:e minuten gjorde den nykorade världsmästaren N’Golo Kanté mål, framspelad av Willian slog fransmannen till med smalbenet och satte aningen turligt in bollen vid bortre stolpen.

Kantés första mål sedan september 2017, då han gjorde sitt enda mål förra säsongen. Att göra ett mål per säsong har dessutom blivit en vana för Kanté som gjort ett ligamål tre säsonger i rad, varken mer eller mindre.

Något som nu kanske kan förändras, i och med en lite mer framskjuten mittfältsroll under Sarri.

– Han kommer göra sex innan jul. Det här är bara början, det här är en ny roll för honom. Jag tror den kommer passa honom perfekt, sa experten Martin Åslund i Viasats studio.

Mål av Jorginho

Men Kanté blev inte den enda Chelsea-mittfältaren som antecknades i målprotokollet. Strax innan halvtid blev Marcos Alonso fälld i straffområdet och straff till Chelsea.

Fram klev nyförvärvet Jorginho och rullade retligt in bollen i mål efter ett litet upphopp innan avslut.

– Det är så fruktansvärt, oförskämt, läckert gjort. Och målvakten går ju faktiskt på den där finten. Förnedrande gjort, sa experten Ola Andersson i studion.

I den andra halvleken utökade dessutom Pedro Chelseas målskytte efter att han lyft in 3–0 över Ben Hamers ben.

Därmed vann Chelsea sin premiär och Sarri vann sin PL-debut. Dessutom höll målvakten Kepa Arrizabalaga nollan i sin debut efter att han värvats in som världens dyraste målvakt.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se