”Det var inget snack om saken”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Klart: Denni Avdic till AIK

Transferkuppen är ett faktum.

Denni Avdic, 27, nobbar Elfsborg för AIK.

– Även om Elfsborg var med i racet så kan man inte jämföra deras upplägg med AIK:s, säger agenten Hasan Cetinkaya.

– Jag kan inte svara för vad andra klubbar erbjöd. Men AIK är duktiga på att sälja forwards, så enkelt är det, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

Anfallaren, som tidigare har spelat för Werder Bremen och AZ Alkmaar, har varit klubblös kontraktet revs med den holländska klubben.

Stort intresse

Under hösten har han tränat med Elfsborg och mycket talade för en återkomst i klubben, eller ett nytt utlandsäventyr. Enligt uppgifter till Sportbladet hade han erbjudande från Rosenborg, Århus, Blackburn, Reading och Mersinspor.

Men på måndagen kom bomben – AIK.

Avdic har skrivit på för tre år med den allsvenska klubben.

– Det känns bra att vara här. Jag ser mycket fram emot att starta säsongen och träffa AIK-supportrarna, säger Denni Avdić till klubbens hemsida.

”Han är supernöjd”

Agenten Hasan Cetinkaya förklarar Avdics val:

– Det var inget snack om saken. Vi övervägde våra alternativ och då kände Denni att han ville komma hem till Sverige, till stabilitet och till en bra klubb. AIK är en av Skandinaviens största klubbar, väldigt välskött och bra på att ta hand om sina spelare, säger Cetinkaya.

– Denni älskar Elfsborg och han hade en bra tid där. Men även om Elfsborg var med i racet så kunde man inte jämföra deras upplägg med AIK:s.

Enligt uppgifter till Sportbladet får han bättre betalt i AIK. Kommentar?

– Jag vill inte kommentera exakta summor. Det fanns flera bud på bordet, men AIK:s helhet var sportsligt och ekonomiskt bra. Han är supernöjd med hela upplägget. Han känner att de har en trupp som kommer att vara med och slåss om SM-guldet.

”Duktiga på att sälja forwards”

Sportchefen Björn Wesström, som haft en hektisk eftermiddag då även Jens Gustafsson har presenterats som ny assisterande tränare, hoppas att han har hittat en potentiell vinnare av skytteligan i Denni Avdić.

Björn Wesström vill inte kommentera några summor. Men han avslöjar en av sakerna som lockade anfallaren till AIK.

– AIK är duktiga på att sälja forwards, så enkelt är det. Vi har tinat upp (Kennedy) Igboananike, vi har tinat upp (Mohamed) Bangura och vi har sålt (Eero) Markkanen. Vi ser Denni Avdic som en forward, han ska göra mål för AIK. Och gör man det så blir man såld. Det är en drivkraft hos spelaren, att ha ett nästa steg att sikta emot. Det är en tydlig del i vår strategi, att spelarna ska sikta någonstans via AIK. Det är helt okej för oss, även om de gärna får avsluta karriären hos oss om de är redo för det mentalt. Min uppfattning är att Denni Avdic är inte beredd att avsluta i allsvenskan just nu, utan han har andra ambitioner och då matchar vi nog dem.

Ni knäppte Elfsborg på näsan?

– Jag vet inte, jag ser det inte så. Vi har sökt egenskaper och vi har hittat dem. Vi har varit intresserade av Denni Avdic tidigare, men då har inte möjligheten varit den som det var den här gången. Vi har ställt frågan och han var intresserad av att lyssna på hur vi såg på honom och vår plan för honom.

”Haha! Ett grattis?”

Du har inte fått ett grattis från Stefan Andreasson (klubbchef, Elfsborg)...?

– Haha! Ett grattis? Det skulle jag bli förvånad om jag fick, från någon klubb. Jag tror aldrig jag fått det av någon klubb i något sammanhang, och jag har nog inte delat ut det heller. Det är klart att det finns en konkurrenssituation som man är ödmjuk inför, och vi är också väldigt medvetna om att de klubbarna vi tävlar emot på samma nivå som vi är svinskickliga på det de gör. Så det är med största respekten jag säger det. Jag vet inte, de kommer nog inte ringa. Men vi kommer att träffas i andra sammanhang, och då får vi väl prata om hur fan det här gick till.

Kan fansen förvänta sig fler spelare till AIK i vår?

– Jag skulle nog inte bli svinförvånad om det kom någon mer spelare till innan tävlingssäsongen startar. Men det är inget klart nu.

Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson har kommenterat övergången till Borås Tidning.

– Det är så det kan fungera inom fotbollens värld. Vi har gjort vad vi har kunnat, sedan är det upp till spelaren att ta ett beslut, säger han.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.