Drömmål från halva planen av Dusan Djuric

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Damir Mehic räddade sitt Gais, David Olsson stjälpte sitt Elfsborg och Dusan Djuric svarade för ett drömmål.

Mittfältaren gjorde 2–2 med ett skott från mittlinjen.

– Jag såg att målvakten stod långt ut, säger Djuric.

Gruppspelsmötet i Svenska Cupen, och Västderbyt, mellan Elfsborg och Gais i ett snöigt Borås blev en målrik tillställning under den första halvleken.

Hemmalaget saknade ordinarie målvakten, Kevin Stuhr Ellegaard, mellan stolparna eftersom dansken blev utvisad i cupmötet med Landskrona Bois i somras.

I stället fick reserven David Olsson chansen mellan stolparna. Men 20-åringen, som bara har stått i en allsvensk match tidigare, fick en tuff start.

Efter tolv minuter tappade Elfsborgsmålvakten enkelt in ett skott från Gais Niklas Olsson.

– Det är sådant som händer. Vi vet att David är en bra målvakt, sa Elfsborgsförsvararen Joakim Nilsson till CMore i paus.

Målfest i första halvlek

Nilsson själv kunde trots mycket tuff uppvaktning forcera in 1–1 för Elfsborg (18) efter en vänsterhörna från Simon Lundevall.

Issam Jebali dunkade in en frispark från straffområdeslinjen till 2–1 (23) när skottet gick in tätt intill vid Gaismålvaktens Damir Mehics stolpe.

Målfesten fortsatte sedan med en riktig drömfullträff.

Gais Dusan Djuric tog hand om bollen på mittplan och sköt från mittlinjen. Stackars Olsson hann inte tillbaka och 2–2-målet seglade in i nätmaskorna (27).

– Det var bra uppfattat av deras spelare (Djuric), säger Joakim Nilsson till CMore.

Djuric:

– Jag tittade efter medspelare att passa bollen till först. Sedan såg jag att målvakten var långt ut. Jag har gjort något liknande mål tidigare. Det var kul att sätta dit den, säger 33-åringen.

Direkt i inledningen av den andra halvleken fortsatte Gais att ta tillvara på misstag från Elfsborg. Junes Barny fick med sig bollen, hittade ut till nyförvärvet från Husqvarna, Edin Hamidovic, som vackert placerade in 3–2 för gästerna (52).

Elfsborg hade svårt att skapa vassa chanser av sitt bollinnehav fram till några dramatiska slutminuter.

Storspel av Mehic

Då räddade Gaismålvakten Damir Mehic tre Svenska Cupen-poäng med flera högklassig parader där Stefan Ishizaki även träffade ribban.

– Det var en konstig match. De var kompakta och vi lyckades inte skada dem så mycket vi vill. Vi kom inte till de riktigt heta chanserna, säger Stefan Ishizaki till CMore. De gör två mål i första halvlek som inte var de bästa. Sedan bjöd jag på en passning som gjorde att de kunde göra 3–2 och vi fick en uppförsbacke.

Gais avslutande målskytt, Edin Hamidovic:

– Det var ett drömmål av Dusan Djuric. Det är jättefin speluppfattning och han är en klasspelare. Nu blir det en tuff och rolig match borta mot Hammarby. Vinnaren där tar hem gruppen, säger Hamidovic.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.