Då klev Clément Lenglet fram och tog Spurs vidare till slutspel.

Britterna vinner gruppen före Frankfurt efter jättedrama.

TA UT DITT DRÖMLAG I NYA VM-ELVAN 2022
HÄR!

Antonio Conte fick se matchen från läktarplats, efter att ha blivit utvisad senast, medan de offensiva stjärnspelarna Dejan Kulusevski och Richarlison alltjämt går skadade.

Då var det inte en skada på Hueng-min Son son Tottenham behövde i den avgörande Champions League-gruppspelsmatchen borta mot Marseille på Velodromen.

Till synes groggy

Men efter 24 minuter gick sydkoreanen ner i gräset efter en duell mot Chancel Mbemba. Tottenhamspelaren slog vänstra kinden i skuldran på sin motståndare och blev länge liggandes i gräset.

PLUS: Fagerlund: Ingen tvekan – finns alltid mer att hämta hos Conte

När han väl reste sig upp behövde han stöttning av en fysio för att hålla sig på benen. Son byttes ut och fick hjälpas av planen och ner i tunneln, till synes groggy.

I gruppen, där Sporting och Eintracht Frankfurt också ingår, pendlade det flera gånger under kvällen vilka två lag som skulle gå vidare.

Stort drama

När Chancel Mbemba satte 1–0 till fransmännen på tilläggstid i den första halvleken såg det mörkt ut för britterna. Då var Spurs där och då utslagna ur turneringen.

Men Clément Lenglets kvittering i början på den andra förändrade läget och Tottenham kunde spela på resultat. I slutsekunden avgjorde Pierre-Emile Höjbjerg fram till 2–1. Tottenham och Frankfurt är därmed vidare.

– Efter att vi i halvtid pratat i omklädningsrummet och sagt vad vi behövde säga, inledde vi andra halvlek med mer kraft och attityd för att göra mål. Vi spelade en väldigt, väldigt bra andra halvlek, säger Lenglet till BT Sports.

– Jag är glad över att göra mål här, mer för laget eftersom vi behövde en poäng och det är väldigt viktigt att vinna den här typen av matcher.

Tabellen i grupp D. Läs om hela dramat i faktarutan nedan!

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!