Chelsea tappade poäng – Zouma med självmål

Publicerad 2019-08-31

Chelsea var på väg mot säsongens första hemmaseger.

Då kom kallduschen.

Nykomlingen Sheffield United hämtade ikapp ett tvåmålsunderläge till 2–2 efter Kurt Zoumas självmål i 90:e matchminuten.

Londonklubben hade en bekväm ledning med sig till halvtidsvilan. Tammy Abraham gav hemmalaget 1–0 efter 19 minuter innan han satte tvåan med två minuter kvar av den första halvleken.

Men direkt i början på den andra halvleken reducerade Sheffield United genom Callum Robinson.

Sedan såg Europa League-vinnarna ut att spela av matchen.

Men så blev det inte.

Sågar Chelsea

När klockan tickade mot 90 styrde Kurt Zouma olyckligt in bollen i eget mål – och kvitteringen var ett faktum.

Tv-experterna Jonas Olsson och Petronella Ekroth var efter matchen kritiska till hur Chelsea försvarade sig.

– Chelsea ska inte släppa in sådana mål. Det är alldeles för enkelt – och billigt, säger Ekroth.

– Försvaret vid inläggsspelet är inte alls bra. De går bort sig enkelt. Han (Kurt Zouma) har ingen koll på sin gubbe när matchen tickade mot 90 minuter.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se