Bröt tio matcher långa måltorkan

Kujovic äntligen målskytt igen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

VARBERG. Mållös i tio matcher i rad.

I den elfte lossnade det för fjolårets guldhjälte Emir Kujovic.

– Det var på tiden. Jag har haft stolpe ut, säger Djurgårdsanfallaren efter 2–1-segern mot Varberg.

Kalle Holmberg gjorde två mål mot Häcken senast. Tacken för det blev en plats på bänken, och lite överraskande en start för Emir Kujovic. Anfallaren som inte gjort mål sedan i den andra omgången mot Örebro.

– Det har varit lite speciellt i sommar, eftersom jag tror att jag startat på bänken i mer än hälften av matcherna. Det är svårt det också, för då måste jag verkligen sätta chanserna när jag väl får spela. Och så har det ju inte varit, säger han.

Mot Varberg lossnade det dock,. Efter att ha gått mållös i 539 minuter, plus stopptid, så satte han skallen till i minut 540 och lyckades efter lite om och men få bollen förbi August Strömberg i Varbergsmålet.

Hur har tankarna gått när bollen inte velat in?

– Det är klart att jag har haft stolpe ut. Det har varit skitbra avslut, men målvakter som har stått rätt. När jag är i zonen så går bollen i stället stolpe in, bredvid målvakten eller mellan benen på honom. Men jag har varit med länge nog för att veta att så länge jag skapar chanser så kommer det att lossna. 

Målet, och ännu mer uppbyggnaden till det, var typiskt för en målskytt. I samma ögonblick som Haris Radetinac slog in bollen från vänster så gav Kujovic Varbergsförsvararen Luke Le Roux en liten knuff i ryggen. Vilket gav honom fritt fram när bollen sen kom dit.

– Precis så. En liten knuff, ingen frispark, men en liten knuff och då får jag en-två meter och det räcker. Sen är det ett väldigt bra inlägg också, det är bara att sätta dit huvudet.

I och med segern, Djurgårdens tredje i rad, är man med på allvar i toppstriden.

– Vi sa nu efter matchen att det inte var någon fantastisk insats av oss, men vill vi vara med uppe i toppen så ska vi ta såna här treor, krigarpoäng. Det var en jätteviktig seger för oss.

Varberg borta är en tuff match, men…

– Absolut. Det är bara att kolla, de har tagit poäng här av både Malmö och AIK och spelar väldigt respektlöst och med mycket energi. Men det är såna här trepoängare som krävs av oss om vi ska vara med där uppe. Vi var där ute och krigade i dag.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.