Brasilien till final i stökigt supermöte

Uppdaterad 2019-07-08 | Publicerad 2019-07-03

Brasillien slog ut Argentina ur Copa América med 2–0.

Efteråt är Messi rasande på domaren.

– Det är massa skit. Domarna valde att inte ens kolla VAR, och det är ofattbart, säger argentinaren, enligt Goal.

Mötet mellan Sydamerikas två fotbollsgiganter Brasilien och Argentina slutade 2–0 till värdnationen på Mineirão-arenan i Belo Horizonte.

Gabriel Jesus gjorde 1–0 för brassarna i mitten av första halvleken, och i mitten av andra fastställde Roberto Firmino slutresultatet.

Argentinas storstjärnor hade inte marginalerna på sin sida. Sergio Agüero nickade i ribban i första halvlek, och Messi sköt i stolpen i andra.

Totalt delades det ut sju gula kort i matchen.

Fortsätter i landslaget

En besviken Leo Messi mötte pressen efter matchen. 32-åringen avslöjade att han kommer fortsätta med landslaget – trots tunga uttåget.

– Sanningen är att jag njuter att spela med den här gruppen av spelare. Om jag har en chans att hjälpa dem så kommer jag göra det, säger Messi.

Sedan gick Leo Messi till attack mot huvuddomaren efter att denne inte dömde, enligt Messi, en solklar straff för Argentina när Sergio Agüero föll i straffområdet. Ett par minuter senare satte Roberto Firmino 2–0.

– De var bättre än oss. Deras andra mål kom från en situation där vi borde ha haft straff, men det friades, säger 32-åringen och fortsätter:

Tungt facit

– Domarna hade massa skit. Domaren kollade inte ens på VAR och det är ofattbart.

Leo Messis facit med landslaget fortsätter därmed sakna de stora titlarna. 32-åringen har bara lyckats nå guld med Argentina två gånger – U20-VM 2005 och OS 2008.

I den andra semifinalen ställs reagerande mästarna Chile mot skrällaget Peru. Den matchen avgörs natten mot torsdag.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se