Brandlarmet gick när Jesper Karlsson skulle tackas av

Publicerad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Inför Elfsborgs söndagsdrabbning mot IFK Göteborg fick AZ Alkmaar-klara Jesper Karlsson en varm avtackning från Elfsborgssupportrarna.

En lite för varm avtackning visade det sig – då brandlarmet gick på Borås arena på grund av pyrotekniska pjäser och brandkåren fick rycka ut.

– Andemeningen var fin och god på alla sätt, säger Elfsborgsklubbchefen Stefan Andreasson till Borås Tidning.

Elfsborg har gjort succé i årets allsvenska, och kanske framförallt har Jesper Karlsson varit sprudlande.

Den unge anfallarens framfart har också inneburit att nederländska AZ Alkmaar tagit fram plånboken under sommaren.

Vilket också inneburit att lördagens matchförberedande träning på Borås arena var Jesper Karlssons sista – inför hans sista match i Elfsborgströjan mot IFK Göteborg på söndag.

”Blev jätteglad”

Då passade ett 40-tal supportrar, som samlats på läktaren (med avstånd till varandra, naturligtvis) att ge honom en värmande avtackning och även en Elfsborgshalsduk.

– Jag hade fått lite indikationer på att något var på gång, men blev jätteglad. Det var fint, säger Karlsson till Borås tidning.

Supporterskarans avtackning innehöll också pyrotekniska pjäser – vilket fick som följd att brandlarmet gick på Borås arena.

Sprinklersystemet på arenan höll sig dock kyligt – och träningen kunde fortlöpa som planerat.

”Nu vet vi att brandlarmet fungerar”

– Andemeningen var fin och god på alla sätt, supportrarna ville peppa laget och tacka av Jesper. Men bengaler och brandlarm är så klart inte lika bra, men nu vet vi i alla fall att brandlarmet fungerar som det ska... Skämt åsido, vi vill inte att räddningstjänstens resurser ska gå till det här, men allt löstes snabbt och smidigt, säger klubbchefen Stefan Andreasson till Borås Tidning.

– När personal bad åskådarna lämna på grund av brandlarmet så gjorde de det, och gick bort till damlagets internmatch och sjöng för dem istället. Så utöver bengalerna och brandlarmet var det en väldigt fin aktion, säger Andreasson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.