Uniteds supermiss bäddade för förlust

Publicerad 2020-11-04

Victor Lindelöf bänkades.

Då stod Manchester United för ett obegripligt försvarsmisstag som bäddade för en skrällförlust borta mot Istanbul Basaksehir.

Efter hårt matchande fick Victor Lindelöf vila på bänken ordinerad av Ole Gunnar Solskjaer i bortamötet med Istanbul Basaksehir. Från sidlinjen kunde svensken bevittna en av de märkligaste försvarsinsatserna i årets Champions League efter tolv minuters spel.

United hade hörna och lyfte upp båda mittbackarna Axel Tuanzebe och Harry Maguire och ytterbackarna Aaron Wan Bissaka och Luke Shaw... ja hela laget.

Matic jagade förgäves

Kvar helt solo i närheten av mittcirkeln lämnades Istanbuls rutinerade anfallare Demba Ba, 35, som också fick en snabb kontringsboll. Fri från mittplan, med en vilt jagande Nemanja Matic kunde han enkelt rulla in 1–0 till hemmalaget.

Axel Tuanzebe var kort senare dessutom riktigt nära att dra på sig en frilägesutvisning men klarade sig med gult kort i situationen.

Försvarskaoset fortsatte i 40:e minuten när först Juan Mata tappade boll och sedan Deniz Turuc kunde hitta en sopren Edin Visca i straffområdet som stenhårt dundrade in 2–0 bakom CL-debuterande Dean Henderson.

Även hemmalaget var dock generösa i markeringsspelet. Bara två minuter efter 2–0 kom 2–1 sedan Anthony Martial lämnats helt själv i straffområdet och säkert kunde nicka in reduceringen.

Men närmare än så kom aldrig Manchester United. Segern var turkarnas första i gruppspelet. United toppar fortsatt gruppen i väntan på kvällens möte mellan PSG och RB Leipzig.