Herrlandslaget i fotboll

”Vet att jag är en idiot”

Av: 

Malin Wahlberg

Per Bohman

FOTBOLL

UPPSALA/STOCKHOLM. Det blev 0–0 efter en sömning tillställning.

Mest hettade det till i slutet av matchen efter Sebastian Larssons tackling på Axel Björnström.

– Man kan inte springa runt och ge spelare fördelar, det funkar inte, säger Tim Björkström.

Det var ingen färgsprakande fotbollsmatch mellan Sirius och AIK. Hemmalaget hade det mesta av spelet i den första halvleken, men det var AIK som var närmast ett ledningsmål. 

Paulos Abraham stod för en soloprestation och skruvade bollen i ribban i den 43:e minuten.

Sirius hade ett bra läge att ta ledningen efter en hörna i den 61:e minuten, men Bilal Hussein nickade undan Hjalmar Ekdals nick på mållinjen.

Närmare än så kom inget av lagen och matchen slutade 0–0. Mest hettade det kanske till efter att Sebastian Larsson delat ut en tackling på Axel Björnström i slutet av matchen. Det gjorde lagkamraten Tim Björkström förbannad.

– Det är en gnuggare, han gillar att snacka och springa och kämpa. Sedan var han kanske lite ful några gånger, så ibland måste man stämma av. Men han kan ta det, han ger och tar, säger Björkström.

”För mycket respekt för Larsson”

Har domarna respekt för honom?

–  Lite för mycket. Det är en spelare som varit på toppnivå i många år och ibland är det lite för mycket respekt tror jag. Man kan inte springa runt och ge spelare fördelar, det funkar inte.

Larsson själv köper inte riktigt det resonemanget.

– Jag vet inte... jag tror inte det. Kolla på mina två och ett halvt år i allsvenskan. Visst får man med sig grejer, men jag har också åkt på frisparkar och gult för att jag är jag, för att man har ett rykte om sig, säger han och fortsätter:

– Jag förstår snacket och har inga problem med det. Jag har hängt med i debatten om hemvändare och domarna, särskilt efter det med Ola (Toivonen), men jag kan inte säga att domarna är med eller emot mig. Jag blir behandlad som de andra och så ska det vara.

”Stängde av radiostationen”

Henrik Rydström blev upprörd efter tacklingen och drog, precis som Larsson, på sig en varning.

– Seb fick också ett gult, till slut. Han kunde väl ha haft ett rött. Men jag är imponerad över hur han jobbar och påverkar domarna och leder sitt lag, det är snyggt, säger tränaren.

Rydström kritiserade också sitt eget uppförande.

– Jag vet att jag är en idiot. Jag tänker att jag ska vara lugn och trevlig, en sån som man ska vara som människa. Sedan står jag ändå bara och skriker. Bartosz tröttande på mig. Det behöver jag jobba med. Samtidigt gillar jag hettan, säger han.

– Jag stängde av den radiostationen, svarar Bartosz Grzelak med ett leende.

”Hatten av för Sirius”

För AIK betydde poängen att laget inte förlorat på de sju senaste matcherna i allsvenskan.

– Jag var besviken i halvtid på att vi inte spelar fotboll och visar oss för varandra eller hjälper varandra i den första halvleken. Det blev bättre efter paus, säger Grzelak.

AIK:s landslagsstjärnor var imponerade av Sirius.

– Med tanke på deras budget, var de kommer ifrån och vilka spelare de har på pappret... all credd till Sirius. De spelar en jättebra fotboll och har en spelidé där alla vet vad de ska göra, säger Lustig och får medhåll av Larsson:

– Hatten av för deras säsong.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Hamrén om Zlatans påstådda mobbning

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

AIK

IK Sirius FK