MFF-stjärnan tappade humöret – måttade slag mot Kalmarspelare

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Malmö FF-stjärnan Anders Christiansen missade en straff och blev tacklad hårt utan åtgärd.

Vid nästa tuffa situation gav ”AC” igen och måttade två slag mot Kalmar FF:s Carl Gustafsson.

– Han borde ha åkt ut, säger Henrik Rydström.

Kalmar FF-Malmö FF på Gastens IP var en träningsmatch tidigt på försäsongen, men det hettade till rejält.

I matchen som spelades över 2x60 minuter bytte lagen helt elvor till den andra halvan av matchen vid ställningen 2–0 för svenska mästarna efter två mål av Marcus Antonsson.

In för MFF för de avslutande 60 minuterna kom bland annat stjärnan Anders Christiansen som tidigt i den ”andra halvleken” sköt en straff över.

Kunde blivit rött kort

Unga Kalmar FF gick ikapp till 2–2 efter mål av Alex Mortensen och efter en jättetavla av MFF-målvakten Marko Johansson.

Anders Christiansen blev hårt bevakad vid flera tillfällen utan att få frispark med sig och när Malmömittfältaren bryskt trycktes omkull av två (!) Kalmar FF-spelare tappade AC humöret.

Christiansen hann sittande över hemmaspelaren måtta två slag mot Carl Gustafsson innan andra spelare gick emellan.

– Oj, hade det varit en tävlingsmatch hade det blivit rött kort med en gång, säger Discoverys kommentator Jonas Dahlqvist.

Domaren nöjde sig dock med ett gult kort för Christiansen som tilläts spela vidare.

2–2 efter MFF-misstagen

Matchen slutade 2–2 och efteråt var Kalmartränare Henrik Rydström kritisk mot det uteblivna röda kortet för Christiansen.

– Det var lite halvfult av mina spelare, men AC är inte snällast i allsvenskan och det var bra att vi stod upp. Han borde åkt ut.

– Vi spelar efter de vanliga reglerna i de här träningsmatcherna så hade det varit någon annan spelare än Christiansen så hade det blivit rött, säger Rydström till Discovery.

Jon Dahl Tomasson om situationen:

– Trots att det var minus tio grader så behövde han kyla ner sig lite. Vi ska inte bli irriterade i en träningsmatch även om man blir nedsparkad – det gäller inte bara honom utan hela laget – för det är en del av spelet, säger MFF-tränaren till Discovery.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.