OBOS Damallsvenskan i fotboll

Målskytt och skadad – på tre minuter

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

Den största profilen i damallsvenskan 2017 har utmärkt sig igen.

Tillbaka från huvudskadan behövde Marija Banusic tre minuter för att göra mål – och skada sig.

– Vi hoppas att det ”bara” är en kraftig stukning, säger Linköpings tränare Kim Björkegren.

Marija Banusic är 21 år gammal men har varit igenom mer än de flesta är på en hel karriär. Hon har vunnit skytte- och varningsligor, spelat för Kristianstad och Chelsea, tagits ut i landslaget som artonåring och senare fallit ur Pia Sundhages trupp.

Inför säsongen värvades Banusic till Linköping för att leda det anfall som under guldåret i fjol bestod av Pernille Harder (nu i Wolfsburg), Fridolina Rolfö (Bayern München) och Stina Blackstenius (Montpellier).

Det har hon hittills klarat av med bravur.

Väggspel med Lennartsson

Marija Banusic gjorde fyra mål på sina två första allsvenska matcher i år. Match tre missade hon med hjärnskakning efter att ha fått en boll i huvudet på träning.

I match fyra, mot sin tidigare klubb Kristianstad, var hon bara verksam de tre första minuterna men hann ändå sätta sitt avtryck. I en fin sekvens väggade hon med Emma Lennartsson, vann ett motlägg mot en försvarare och chippade över den utrusande målvakten Brett Maron.

I sekvensen fastnade hon med foten under Maron och tvingades bryta. Från bänken såg hon sitt lag vinna med 2–1 och behålla den allsvenska ledningen.

”Inte så många dagar”

Banusic toppar skytteligan på fem mål utan att ha fullföljt någon av LFC:s fyra matcher. Efter söndagens röntgen bedöms om hon är aktuell för mötet med Örebro 15 maj.

– Är det bara en kraftig stukning så är hon ganska snart tillbaka. Då kan hon omedelbart cykla och få rörelse. Då är det inte så många dagar, säger tränaren Kim Björkegren.

Och om det inte är en stukning?

– Det vet man inte. Förhoppningen är att det inte är några problem med foten.

1–2 slutade också Djurgården–Kvarnsveden efter att Tabitha Chawinga gjort sitt andra mål för dagen i minut 92. Vittsjö–Limhamn Bunkeflo blev 2–3.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Marija Banusic

Montpellier

Fridolina Rolfö

Stina Blackstenius

Pernille Harder