Frälser Milan med sitt första Serie A-mål – framför ögonen på pappan

Uppdaterad 2021-09-27 | Publicerad 2021-09-25

Daniele Maldini gjorde sitt första Milan-mål.

Zlatan Ibrahimovic fanns inte med när Milan spelade borta mot Spezia.

Då klev en oväntad hjälte fram och gjorde sitt första Serie A-mål – framför ögonen på sin far.

Sportchefen Paolo Maldini jublade hejdlöst när sonen Daniele Maldini nickade in Milans ledningsmål.

– Han är krävande, men i rätt mängd, säger målskytten efteråt enligt Football Italia.

Cesare Maldini gjorde tre mål för AC Milan, sonen Paolo Maldini tryckte in 29 mål för samma klubb – och nu bär en ung anfallstalang vidare tradition.

Daniele Maldini blev på lördagen den tredje generationens Maldini att måla för Milan.

19-åringen nickade in ledningsmålet för rödsvart strax efter paus.

Trots en sen kvittering av Spezia lyckades Milan vinna utan Zlatan Ibrahimovic när Brahim Diaz stötte in 2–1 i 88:e.

Första Serie A-målet

I Ibrahimovics frånvaro fick Daniele Maldini chansen från start på topp tillsammans med Rafael Leao i Milans startelva. Och det funkade ju rätt bra.

Efter en mållös första halvlek skickade Stefano Pioli ut sitt manskap med en rejäl energiboost.

Det tog bara tre minuter innan ledningsmålet kom. Högerbacken Pierre Kalulu drev upp på sin kant och slog ett fint inlägg mot boxen. Där inne nickade Maldini in bollen.

Men inte Cesare, inte Paolo – utan Daniele. 19-åringens första Serie A-mål gör att han är den tredje generationens Maldini att göra mål i Milan-tröjan.

Pappa Paolo satt på hedersläktaren och jublade vilt och hejdlöst när sonen nätade.

– Han är krävande, men först och främst en pappa, säger Daniele efteråt enligt Football Italia.

Men trots ledningsmålet kom Spezia tillbaka, och kvitterade med tio minuter kvar. Men Real Madrid-lånet Brahim Diaz kunde rulla in 2–1 i 88:e minuten, och därmed ge Milan alla tre poängen.

Vinsten gör att ”Rossoneri” temporärt kliver upp i ligaledning. Senare under helgen har både Napoli och Inter chansen att gå förbi.