Hedvig Lindahls dröm kan förbli ouppnådd

Målvaktsstjärnan Hedvig Lindahl har under hela sin karriär varit öppen med att hon drivits av drömmen om att bli världens bästa målvakt.

En dröm som kan förbli ouppfylld.

– Jag känner inte i själen och hjärtat att jag nådde det höga målet, säger Lindahl

Det är en tanke som följt med målvakten Hedvig Lindahl hela vägen från Marmorbyns IP till de största idrottsarenorna i världen.

– Jag hade en dröm om att bli världens bästa målvakt. Så enkelt var det för mig, svarar Lindahl i Sportbladets livechatt, när hon får frågan kring vad det är som fått henne att fortsätta kämpa för fotbollskarriären.

”Kanske guldet som krävs..”

När det nu är oklart hur länge hon väljer att fortsätta – och om det blir några fler mästerskap för den Gropptorpsfostrade 38-åringen – konstaterar hon att hon inte uppfyllt sin dröm.

– Jag känner inte i själen och hjärtat att jag nådde det höga målet jag satte. Jag fick ett pris en gång, ja, men jag känner inte att man pratar om mig som världens bästa målvakt, säger hon.

Det är en känsla hon inte kan skaka av sig trots att hon varit med och tagit (bland annat) dubbla OS-silver med det svenska landslaget.

– Guldet, kanske är det det som fattades? Kanske är det det som krävs för att jag ska känna det inom mig?

Lindahl har inte bestämt sig för när landslagskarriären är över, utan tar det samling för samling. Men guldet för Sverige är fortfarande en stark drivkraft, säger hon och förklarar att hon som yrkeskvinna heller inte tänker kasta bort några karriärmöjligheter så länge hon är konkurrenskraftig.

”Inte lägga för stora krav på sig själv”

Men det finns en del utslängda trådar och projekt utanför planen redan nu. En tråd är att vara ett stöd för unga målvakter.

– Jag brukar trycka på att inte stressa för mycket. Man behöver inte vara först fram, utan bara se till att man utvecklas, säger hon och berättar sedan om vad hon tycker är den största känslomässiga utmaningen med att vara målvakt:

– När man gjort något som sårar laget, ett misstag som kanske lett till en direkt förlust. Den ensamheten som följer är tung och jobbig. Där måste man lära sig att inte lägga för stora krav på sig själv.

Det svenska landslaget möter Georgien 18.30 imorgon i VM-kvalet på Gamla Ullevi i Göteborg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.